• defiant9
    #22
    "Paks!! fixáras üzlet!"
    Az a 3700 milliárd sem annyi már. Ráadásul ez nem tartalmazza a járulékos kötelezően megépítendő beruházásokat.
    És ettől még cherry picking, ha az a kérdés hogy van-e olyan erőmű ami mellé telepítve nem pocsék a költségnővelőtényezője, akkor nyilván egy drága erőművet kell alapul venni, és ugye látjuk hogy van ami 34 milliárdba kerül. Aminél nem igazán látom hogy jön ki a 25%-od, de várom a levezetésed.

    "Egyedi eset, nem lehet belőle általánosítani, hogy a villámveszély miatt jelentős beruházásokat kell a repülőtereken megvalósítani"
    Legtöbb baleset valahol egyedi. A légiközlekedés is, itt azonban fokozott az első a biztonság megközelítés és az ezred %-okat is próbálják eliminálni a rendszerből. Az meg hogy mennyire jelentős beruházás az ugye az árától függ amit ma még nem tudunk. És ez a kellemetlen tény (miszerint Nexus6 ostoba módon a prototípus árát veszi alapul) amire nem tudsz mit mondani, szokás szerint folyamatosan sunnyogsz el előle. Ennyire primitív vitakultúrád, de hát nincs új a nap alatt.

    "mert ez kb egy alapkutatás szintű projekt, amiből talán évtizedek múlva lesz valami konkrét technikai megoldás"
    Igen, teljesen valószínű hogy 10 éves távlatban lehet belőle kereskedelmi szintű termék, ez nem jelenti azt hogy nem kell előre kikutatni, ez a 'proof of concept' elv, persze tudjuk azért vannak ilyen magadfajta okostojások hogy előre megmondják bármiről hogy mi lesz sikeres és mi nem, aztán ha megvakarjuk a bemondásukat akkor meg kiderül hogy akkora csőlátásuk van hogy az már fáj.