• NEXUS6
    #130
    1. LOL És csak fut bele a pofonba B+! XD
    Ember, matematika (méghozzá szokás szerint általános iskola)! Mond ez neked valamit?
    #9

    A 2 milliárdra konkrétan le is írják hogy az a prototípus költsége, kereskedelmi mennyiségben várhatóan töredék lenne.

    #16

    "Igen és?
    És. Megállapítottam hogy az általad kitalált aránypár(25%) helyett a valóságban inkább 2,5% a reális arány. Ezután már abba menekülsz hogy az _általad_ kreált nukleáris erőműves számítás tulajdonképp nem is jó példa? Nexus6 primitív vitakultúráját láthatjuk ismét.
    Egyébként valóban, több potenciális felhasználási terület is van, pl. egy relatíve nagy kiterjedésű szélfarm(ahol a lapát vonzza a villámokat).

    Tekintsünk el attól egyelőre, hogy ez NEM prototípus, hanem egy kísérleti eszköz.
    Namost akkor számoljunk: 2 Mrd-nak a 2,5%-a az annyi mint 50 mill pezó. Vagyis 25X annyi mint a VALÓS kutatási költség (2, mill), ami amúgy szerinted még a végterméknél csökkenni fog, akár 1/1000 részre (!!!!), lásd űrtoll.

    Kérdés, akkor még egyszer a #76 szellemiségében: MIKOR VÁLTOZTATTAD MEG A VÉLEMÉNYEDET HOGY 50MILL $ helyett EZ A VÉGTERMÉK <2 MILL LESZ?
    Illetve, ha ennyi lesz továbbra is fenntartod #16 alatti állításod, hogy akár 50 mill-ért is megérné bárhova építeni ahova csak javasoltad. Vesd össze #50

    Aurélien Houard of École Polytechnique in Paris, told The Washington Post. “It’s quite expensive. It costs about 1 million euros. You would not use it for any small protection. You would use it for an airport, where you have a lot of planes, or a launching pad for rockets.

    (Ja és továbbra sem adtad meg a cikk linkjét, köszönöm!)

    Nekem úgy tűnik, hogy a kezdetektől fogva igazam volt, mert NEM fogadtam el azt, hogy 2 MRD-ért, de akár még az általad valahonnan elővarázsolt 2,5%-ért/50mill-ért is megérné egy ilyen berendezés létesítése!
    Ez te mivel tudnád cáfolni, vagy esetleg kimondani!? Ne adj isten kimondani, hogy tévedtél?
    Vagy egyáltalán most akkor mi is konkrétan az álláspontod?
    Csak mert ahogy a #76-ban felvetettem, mióta kiderült, hogy lényegileg 1000-ed részére esett a költség, te elfelejtetted ezt tisztázni, velem ellentétben.

    2. Vergődhetsz napestig. Ez a lézerberendezés továbbra sem prototípus maradjunk ennyiben, hanem csak egy kísérleti berendezés.
    Nem kell elfogadnod a KÍSÉRLETI BERENDEZÉSRE hozott példámat, én sem fogadom el a tiédet.
    Hozzátenném mondjuk, hogy az annyiban hibás is az érveid alátámasztása szempontjából, hogy az űrtollnál nem 1 db prototípus ára viszonyul a végső kereskedelmi forgalomba került termék árához. Hanem ott gyakorlatilag olyan alapkutatás szintű kísérletezés zajlott, még ha csak egy sima hétköznapi használati tárgyról volt is szó, amit előtte a megfelelő körülmények figyelembevételével senki nem végzett el! És ennek az árát kellett a végtermékhez képest nagyság renddel nagyobb költségben megfizetni.

    3. Mielőtt új szám alatt újabb témát vetsz fel kérlek, hogy válaszold meg érdemben, zárd le a már felvetett kérdésköröket!
    XD
    Bár mondjuk csak magánvéleményedet mondtad el, sok szerintem, meg biztos vagyok benne, meg hasonló "érvekkel", végén kötelező személyeskedéses felütéseddel. Szal igazából nem is gondolom, hogy kell rá reagálnom.

    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2023.02.13. 20:38:35