• NEXUS6
    #128
    1. Szóval nem tudsz mit mondani!? Pedig kéne ám!
    Igen. Pont erről szólt a #76-os hozzászólásom, hogy SEMMIT nem mondasz ki nyíltan, pedig azért az nem mindegy hogy valaminek 2 Mrd, vagy 2 mill $ nagyságrendű a kiindulási költségvetése. Ezek után csak klasszikustól tudok idézni!

    ...Hanem az, hogy amikor még az SG adatai szerinti, a valós költség 1000X-ről beszéltünk, akkor TE és D9 is miért gondoltátok, hogy van olyan alkalmazás, hogy ez az irgalmatlanul nagy költség gazdaságilag működőképes lehet és erről akartatok meggyőzni?! :O

    Nagy ez egy iszonyat nagy balekság volt a részetekről, amin nincs mit szépíteni! XD

    És tudod, még ezt is tudtad tetézni, amikor ahelyett, hogy szép csendben elsunnyogtad volna a kérdést, még utólag te hoztad fel, úgy hogy most még meg is erősítetted, hogy nem tudsz ehhez mit mondani. Gratulálok! Akkor minek tetted egyáltalán!? :O
    Ember!

    2. Amúgy miért hiszed, hogy rajtad kívül valakit is érdekelnek az autista önmagadnak felállított szabályaid?
    Nézd, meg akarsz győzni az igazadról, vagy nem? Ha igen, akkor hajrá!
    Az hogy zsolozmázod, hogy denekedvan igazad, az azért ehhez kevés. Hoztad ezt az űrtollas példát. Bocsi, de nekem nem jött át.
    Leírtam miért, te még azt is letagadod, hogy tettem volna ilyet. Ez azért gyökérség, Mr Nekemvanigazamvesztetél!

    Mondjalk egy jobb példát!?
    Az első atommáglya ára 6000$ volt. Ez egy olyan kísérleti berendezés volt, ami a jelenség, az eljárás működését bizonyította. Kb. mint ez a lézer rendszer is.
    LINK

    A világ első polgári nukleáris erőműve a brit Calder Hall erőmű volt, amit 1956-ban kezdtek építeni. 35 mill £-ért. Ma egy erőmű ára, mint arra kitértünk +10 Mrd $-nál kezdődik és határ a csillagos ég!
    LINK

    Tartok tőle, hogy ha ezt a villámhárító lézert, mint rendszert próbáljuk alkalmazni, (pl egy sima villámhárítóhoz nem kell egy meteorológiai támogatás, lehetőleg számítógépes és automatikus, ehhez meg igen, hogy mikor kapcsolják be egyáltalán, aztán szünetmentes táp sem ártana, méghozzá jó nagy, mert az sem jó, ha akkor baxsza agyon a villám a rendszert, amikor a hálózat leállt stb, stb, stb), akkor a költségek valszeg egyre több tételt fognak tartalmazni, ami sajna azt jelenti, hogy valszeg a végösszeg is emelkedik. És ezért sajna pont most felejtsd el szerintem a pár $-os űrgolyóstollas példádat.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2023.02.13. 09:21:51