• Tetsuo
    #22
    Sunnyogás, mert nem akarlak mindenáron meggyőzni? Lehetőséget adtam neked kikeveredni a sz@rodból, nem élsz vele - a te dolgod.
    Vádaskodó, beképzelt, tudálékos agyamenteknek bizonyára újdonság: a komolyabb témákat egy-egy hozzászólásban nem lehet kifejteni, azok megvitatásához illik megismerni az álláspontokat többnyire könyveket elolvasva.

    Elvárod, hogy valaki bizonyítsa be neked egy hozzászólásban, hogy Isten létezik, hogy az anyagi világon túl van más is, hogy bizonyos létszemléletek érvényesebbek a többinél stb. mindezt néhány sorban, igen-nem logikával. Mivel nem kapod meg, még inkább igazolva van számodra a nyomorult kis világod valósága és még inkább beleragadsz a létörvénybe.
    A primitív bizonyításkényszered persze a ballibsi lózungokra már nem terjed ki, hiszen akkor borulna a bili.


    Archaikus-hagyomány-alapú szemlélet az apa férfi, az anya nő, együtt egy pár, gyermekekkel pedig kiteljesedik a család, annak harmonikus egysége, ami megszentelve nyeri el méltóságát, Isten pecsétjét - áldását.
    Sajnos egyre kevesebb az úgynevezett ideális család, hiszen az ellenerő (Sátán) gőzerővel rombol mindent, ami isteni. A modern világ, a modern társadalom nagyon komolyan befolyása alatt áll. A családi harmónia ellen nyíltan dolgozik az úgynevezett feminizmus, a pornóipar, az LMBTQ-lobbi és megannyi más.
    A normális lét alapvetése hogy valaki férfi vagy nő, és nem ezek keveréke vagy valami harmadik. A különböző nemeknek különböző szerepei, sőt feladatai vannak - amik egymást kiegészítik.
    Első körben ezt kellene megérteni, aztán léphetünk át a következőkre.
    Természetesen nem az én hozzászólásomból, hanem többek között az archaikus irodalomból, a metafizikai hagyományok maradványaiból kell etéren is tájékozódni.