• NEXUS6
    #16
    Én 2D-ben néztem meg és így legalább a 3D-vel kapcsolatos elvárásaimat otthon hagytam. Így ehhez képest jó volt, akár még 8 pontot is adnék rá, de csak a jelenlegi elég gyér felhozatal miatt.
    2D-ben szerintem nincs gond a mélységélességgel, hiszen azt látod, amit az operatőr/rendező akarja, hogy láss, nincs más, ami esetleg úgy érzed hiányozna.

    Az amit KVP-írt, hogy ez viszont elég kiábrándító 3D-ben, ezzel nekem is gondom volt az első résznél, és így jobb hogy most nem szembesültem vele. Valszeg művészileg a kép kompozíciójának jobb megszerkesztésével, fényekkel lehetne a háttér sima blurrozása helyett egy ilyen hatást, gyak kiemelést elérni, ami biztosíthatná azt is, hogy aki inkább a hátteret akarja vizslatni, az nézhesse azt.

    CGI tényleg ott van. Nekem koncepcionálisan vannak gondjaim a karakterekkel, ezek a kék embermacskák annyira tűnnek élethűnek, mintha a Spaceballs emtyáját vegyítenénk a Sonic mozi sünijének első változatával, szal nekem ez elég creepy.

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A sztorit illetően véleményem szerint tipikus Cameron féle második rész. Ua szereplők, plussz sztenderd cukiságok, elsősorban gyerekek, és a kötelező barát a gyerekhez, a'la T800. Végén nagy csata, istentelenül repetitíven megoldva, még jó hogy valamelyik szereplő közben benyom néha valami poént. Aztán, hogy érezzük, hogy Cameron a saját életműve előtt is tiszteleg, a végén egy komplett Titanic finálé. Naaaaneee!
    Ha belegondolok, hogy az Abyss annakidején milyen jó volt, amikor pl. Ed Harris küzdött Mary Elizabeth Mastrantonio életéért akkor bizony legurult egy könnycsepp. Hát itt már nem igazán van ilyen egy hasonló jelenetnél. De biztos csak mert vén fax vagyok. Ja nem, hanem inkább mert ez Cameron minden igyekezete ellenére marhára nem az a film.

    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2023.01.06. 02:40:53