• kvp
    #1
    Ez kezd elmenni a teljes kereskedelmi boykott fele. Arra nem gondoltak nyugaton, hogy ennek hatasara Kina teljes nyersanyag kiviteli tilalmat fog elrendelni? A tudas ellophato nyugatrol, akar fu alatt is, a nyersanyagokat viszont fizikailag kellene nyugatra szallitani es konnyen megeshet, hogy Kina blokkolja ezeket. Mindamellett, hogy mara Afrika es Del Amerika nagyresze is kinai befolyas alatt all, ez a nyugati vilag szamara egy eros patthelyzetnek tunik.

    Nyugaton meg lesz a tudas, de nem tudjak legyartani amit kitalaltak. Kinaban meg lesz az alapanyag es megszerzik hozza a nyugati tudast. Elobb utobb igy csak Kinaban lesz high tech ipar. Ha mindezek melle meg Tajvan is kiesne vagy kis kinai segitseggel Koreat lebontana egy eszak-del haboru (nem kell az eszakiaknak gyozniuk, eleg ha a deli ipar elpusztul), akkor a nyugati vilag egy ev alatt osszeomlana.

    Es a fentiek fenyeben, meg az orosz haboru kozepen feltetlen egy kinai kereskedelmi haboruba kell belemennie most az USA-nak es nyugati szovetsegeseinek?