• kvp
    #16
    Van egy olyan erzesem, hogy Putyinnak megfelelne a teljes izolacio is. Az volt a deklaralt celja, hogy a nyugati kultura es eszmek ne jussanak el Oroszorszagba, amire az eszakkoreai szintu izolacio pont megfelelne.

    A nyugat ezzel szembem azt szeretne elerni, hogy az orosz emberek megdontsek a vezetest es egy nyugatbarat kormanyzatot tudjanak a helyukre ultetni. Mondjuk azzal nem szamolnak, hogy sokkal radikalisabb vezetes is kerulhet Putyin helyere, raadasul az oroszok meg arra jatszanak, hogy Europa belerokkanjon, az USA pedig politikai valtozason menjen keresztul. Igazabol turelemjatek, amelyik kormanyzat hamarabb bedol (USA/EU/Oroszorszag), az veszit.

    Ezzel szemben a nyugati vezetes (foleg az amerikai) teljesen meg van gyozodve rola, hogy ok csak erosebbek lesznek (ez valamennyire igaz is, Europa rovasara), mig az EU vezetese egy jo lehetoseget lat a krizisben az Europai Egyesult Allamok letrehozasara. Amivel szinte senki nem foglalkozik, az az, hogy kozben szepen lassan Kina lesz a vilag vezeto birodalma (elobb gazdasagi, majd politikai szinten), ugyanis most mar Oroszorszag teljes eroforraskeszletet is magaenak tudhatja, a high tech ipar nagyreszevel. Ha Tajvan is hozzajuk tartozna, akkor Del Korea maradna az egyetlen nyugati orientaltsagu technologiai kozpont. Az meg nagyon kozel van Eszak Koreahoz es Kinahoz. Majdnem olyan kozel mint Tajvan.