• NEXUS6
  #73
  +1 XD
  Nem durcáskodom, pusztán ténymegállapítottam. ;)

  Az alapkoncepció, hogy az emberek egzisztenciális és/vagy a külföldi behatás okok miatt mennek utcára.
  56: Egyrészt pár éve még tombolt rákosizmus, Sztálin halálával ugyan visszaszorultak ennek képviselői, de ezek aztán elkezdtek visszaszivárogni. Nagy Imre aki padláslesöprésügyi miniszterként aktívan részt vett a Rákosi féle vezetésben, 53-től a sztálinizmus/rákosizmus ellen fordult. 54-55-ben viszont a keményvonalasok visszatértével gyak elítélték, háziőrizetben tartották, stb, csak közvetlenül a forradalmat megelőzően került vissza a hatalomba. Szal az emberek joggal érezhették az általa képviselt reformok helyzetét bizonytalannak, hogy utcára is vonuljanak.
  Másrészt ne feledjük a SZER által a háború végétől nyomatott propagandát sem, 56 az első színes CIA-által összehozott forradalmak között lehetett. Lásd még 53-as Ajax hadművelet, iráni puccs.
  Vietnámi tiltakozás: a srácok nem akartak katonáskodni/meghalni/megsebesülni/megrokkanni Vietnamban. Ez elég erős egzisztenciális faktor (lásd orosz mozgósítás elleni tiltakozások). Másrészt azért a 60-as, 70-es években a fiatalok körében azért elég népszerűek voltak a balos eszmék, amit a SZU/KGB támogatott, VIT-ek, terrorista sejtek létrehozása miegymás.
  48-49-es forradalom: Forradalmi hullám volt Európában, szal a külföldi hatás innen jött. Az egzisztenciális előfeszítést meg a kolera járvány, burgonyavész hatásaitól való félelem adhatta.
  Fenntartom, az hogy az Ukrán kormány Putyin ráhatására befékezte az EU-s csatlakozás következő lépését jelentő dokumentumot önmagában túl elvont dolog, egzisztenciálisan nem elég konkrét ahhoz, hogy a liberálisok, a nácikkal és ny-i politikusokkal kézenfogva hetekig/hónapokig tüntessenek és végül, gyak a kormánnyal történt megegyezést követően forradalmat robbantsanak ki. Én erős külföldi ráhatást érzek ebben a szituban.
  Finoman fogalmazva.

  ÉÁ2 - nekem nincs érvem? Nekem kérdésem van, ember! :O
  Tehát továbbra sem tudod megindokolni, hogy már a háború előtt az EU miért is fékezett be egy felépített létesítményt, egy élő szerződést?

  Továbbra sem érdekel a sajtószabadság mértékének a témája, összehasonlítása! Mit nem értesz ezen. Te kanyarodsz újra és újra ehhez vissza!
  A kijelentésem az volt, hogy nem viszonylagosan, hanem konkrét intézkedésekkel korlátozzák a sajtószabadságot nyugaton, és ezzel a háború értelmezésének különböző, s ménsztrímtől eltérő álláspontok nem vagy csak nehezen tudnak megjelenni. Pont.
  Lexarom, hogy Putyin a saját portáján hogy sepreget, én Mo-n élek, ami szerencsére már nyugatnak számít azért. Az érdekel, hogy itt meg az EU-ban esetleg még az USA-ban mi van. Putyin miatt aggódjanak az oroszok!
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2022.09.24. 13:16:35