• defiant9
  #49
  "Nincs kedvem a gyökér módon belinkelt google keresésedet végig böngészni. Miért nem tudod megadni a forrásodat? Valami probléma van vele? ;)"
  Ez 141 karakter. Ehelyett ctrl-c + ctrl-v + 3 klikk lenne az első találat megnyitása. Nem akarásnak nyögés a vége :)

  "Igen ez hogy jön ide, hogy az EU-meg Ukrajna milyen szerződést kötött!? "
  Onnan hogy ez volt az a pont amikor Putyin úgy érezte zsarolnia kell, és ez vezetett el a Majdan-hoz. Vagy akkor végleg vesztesként kihátrálsz a ki a hibás a Majdan miatt topic-ból? Megalázó.

  "Úgy akarja szankcionálni az oroszokat, hogy a legfontosabb forrást jelentik"
  Az EU nem szankcionálta az orosz gázt, azt Putyin szankcionálta.

  "Miért is, csak azért mert akkor attól kezdve tényleg nem tudjuk befolyásolni őket."
  Miért, most hogy tudjuk befolyásolni őket? Ahogy a példa mutatja ha Putyin úgy akarja háborút indít, nem fél a retorziótól, ha akarja akkor meg elzárja a csapot. Az első ellen nehéz védekezni, a másodikra lehet készülni, erről szólnak az elkövetkező évek.

  "Gondolom korlátozták a sajtószabadságot. És?"
  Akkor nézzük a számokat. Elfogadod-e hogy Oroszorsázgban a sajtószabadság messze le van mardva az Egyesült Államokétól? Igen/nem
  United States (42nd)
  Russia (155th)
  180-ból

  "azon egyszerű tényből eredeztetve, hogy nyugaton cakumpúder betiltották az orosz médiát."
  Tény, vagy valótlanság, nyilván az utóbbi. https://tass.com/ nincs betiltva. Putin vagy Lavrov beszédei is elérhetőek mondjuk a youtube-on, CNN-en. Ami be van tiltva az a fake news alapú propaganda ’media’. Ez nem csak az oroszok vonatkozásában. Igazat kell mondani és akkor nem leszel betiltva, ha hazug propagandagépezet vagy akkor viszont fennáll az esélye.