• NEXUS6
    #47
    Nincs kedvem a gyökér módon belinkelt google keresésedet végig böngészni. Miért nem tudod megadni a forrásodat? Valami probléma van vele? ;) Most flegmáskodsz, ez nem tudományos dolgozat. Nézd már! Hát OK, de tőlem az életben nem látsz többet forrást, googlizzál magadnak, látom értesz hozzá. XD

    Igen ez hogy jön ide, hogy az EU-meg Ukrajna milyen szerződést kötött!? Nem erről beszélek, hanem hogy az USA beavatkozott Ukrajna belügyeibe (lásd pl Biden nyomásgyakorlása a főügyész kirúgására), ahogy az oroszok is.

    Nézd a területszerzés is végsősoron befolyásolás, ráhatás Ukrajnára. mert amíg az ukrán vezetés azt mondja, hogy egyetlen m2 területet sem ad át az oroszoknak, addig ez a háború, konfliktus élő. Ergo nem lép be sem a NATO-ba, sem az EU-ba. Putyin sajna elérte a célját.

    Én viszont egyáltalán nem látom ezt morális dilemmának. Annál sokszínűbben nézem a dolgokat. A fontos nyersanyagok, energiahordozók tekintetében egyetlen forrásra támaszkodni kockázatos. Ezt ez a konfliktus bizonyítja a legjobban, amikor az EU bemanőverezte magát a xart ér a harag hatalom nélkül helyzetbe. Úgy akarja szankcionálni az oroszokat, hogy a legfontosabb forrást jelentik. Röhej. Az a PR hülyeség, amivel most az EU előáll kontraproduktív, el kell fogadni, hogy ebben az évben nem tudjuk az energiahordozók tekintetében megszorongatni az oroszokat. Főleg, mert a szankciókkal felnyomott árak miatt úgy is többet keresnek, mint tavaly, hogy még azt sem szállítják, amit kegyesen megengedünk nekik.
    Namost az sem cél, hogy 100%-ban leválljunk az oroszokról! Miért is, csak azért mert akkor attól kezdve tényleg nem tudjuk befolyásolni őket.
    Nagyjából egy dologról beszélünk, de te mögérakod ezt az ellentmondásos moralizálást, amit nekem nem kell. ;)

    És?
    Gondolom korlátozták a sajtószabadságot. És? XD

    Nézd én nem akarom bebizonyítani hogy hol jobb, vagy rosszab a sajtószabadság. Ismétlem, lexarom. Te vitted el ebbe az irányba a témát. Én azt mondtam, hogy nem tudnak az orosz érdekek, szempontok megjelenni jelenleg és nem tud reális érdemi vita kialakulni, azon egyszerű tényből eredeztetve, hogy nyugaton cakumpúder betiltották az orosz médiát. Hát igen ezt azért tényleg lehet úgy is értelmezni, mint a sajtószabadság erős korlátozását. És ezen marhára nem változtat az hogy a russzkiknál jobb vagy rosszabb a helyzet.