• defiant9
  #45
  "Én azért elkérném a beidézett szövegeiddel kapcsolatos forrást, mert én viszont szoktam olvasgatni, ha néha egy-egyet beszúrsz."
  Minek forrás, ez nem tudományos értekezés, csak nem körmöltem magam hanem átvettem a szöveget onnan. Egyébként elég az első sort beírni és kidobja az oldalt (tudom az internet ilyen szintű kezelése már meghaladja a képességeid)
  https://www.google.com/search?q=%22Oroszorsz%C3%A1g+nem+%C3%BAgy+reag%C3%A1lt%2C+ahogyan+azt+Janukovics+szerette+volna.%22

  "az Oroszok-USA is megpróbált az ukrán belügyekbe beavatkozni."
  A tárgyi szerződés az EU és Ukrajna között köttetett, az EP ratifikálta, ez az amiből Janukovics próbált kihátrálni külső nyomásra mert Putyin blokkolni szerette volna a mélyebb gazdasági együttműködést ez EU és Ukrajna közt. Jól láthatóan felsültél, kellemtelen lett a téma és próbálsz elterlődni ismét.

  "A szankciókra mint általános gazdasági háborús eszközre célozok"
  A piacon mindenkinek szíve joga hogy mit ad el/vesz meg. Ha valaki visszaél ezzel annak számára is vannak negatív rövid/hosszútávú következményei, de a teljes szabadkereskedelem nem alanyi jog. Putyinnak is joga volt/van Ukrajnát/EU-t zsarolni a gázzal, de ezzel pl. forradalmat indukált, amiből végső soron vesztesként jött ki. Ennek folytatása hogy most már próbál területek szerezni.

  "Szóval a moralitás hogy magyarázza"
  Leírtam a válaszom, úgy tűnik gyenge a felfogóképességed, Oroszországgal való üzletelés egy morális dilemma, amire nincs rövid távon jó megoldása, az hogy a hosszú távú megoldás kialakításán dolgoznak nem zárja ki hogy rövid távon gázt vesznek amivel valahol az orosz hadigépezetet etetik annak ellenére hogy ezt a faktort próbálják eliminálni(cserébe viszont van lehetőségük Ukrajnát még jobban támogatni). Eleve te vagy csak olyan szűklátókörű hogy egyenlőséget teszel a jelen állapot és a cél állapot közé. Most tanulta meg az EU hogy Oroszország nem megbízható üzleti partner és fegyverként használja az energiát(meg a fegyvereit is), az alkalmazkodás ehhez egy folyamat., ami időt vesz igénybe.

  "kezelése a médiában:"
  És?

  "Gondolom Navalnijt is egyszercsak bevarrták"
  "nekem legalábbis feltűnő a hasonlóság."
  Egyszercsak megmérgezték. Kérem sorod fel hogy milyen amerikai politikusokat is mérgezett meg az éppen kormányzó párt. Emiatt van akkora szakadék a Putyin diktatúrája és az amerikai demokrácia közt. A sajtószabadás közti szakadék meg jól látszik a térképen is, ezt pedig maguk az oroszok mondják saját magukról, nem más.