• defiant9
    #36
    "Én úgy tudom, hogy 14-ben a Maidanon"
    Szép történet ami leginkább a lényegről nem szól. Szokásos Nexus6 féle mellébeszélés.
    A Majdan már csak a probléma kicsúcsosodása volt, ás elsősorban Janukovics politikai riválisai miatt nőtt ekkorára, de a lényeg az alapok ami ezt lehetővé tette, amivel könnyen felhergelhetővé tették tömeget:

    Oroszország nem úgy reagált, ahogyan azt Janukovics szerette volna. Moszkva 2013-tól keményen fellépett az ukrán vezetéssel szemben, azzal a céllal, hogy erővel vegye rá Kijevet a kurzusváltásra. Az oroszok értésére adták az ukrán vezetésnek, hogy ha alá merik írni az EU-val a társulási megállapodást, akkor mindennek vége. Ukrajna elveszíti Oroszországot kereskedelmi partnerként, és egyéb fenyítéseket is kilátásba helyeztek. Az orosz vezetés úgy élte meg, hogy most elkezdődött a döntő csata Ukrajnáért a Nyugat és Oroszország között.
    ...
    Janukovics hatalmas megállapodást kötött Oroszországgal. Ukrajna számára a gáz árát leszállították 268 dollárra a korábbi 410-420 helyett. Kijev 15 milliárd dolláros kedvező kamatozású hitelt kapott


    Az oroszok/Putyin a vagy ők vagy mi helyzet elé állították Ukrajnát, ami értelemszerűen óriási feszültséget gerjesztett, ilyenkor pedig nem kell sok hogy kipattanjon a konfrontáció.

    "Csak megjegyzem, ha valaki nem tömi tele a civil/ellenzéki szervezetek zsebét"
    A fő pénzügyi támogatók azonban a Janukoviccsal szembeni ukrán oligarchák voltak. Pletykák szerint Janukovicshoz közel álló személyek (Kljujev) is adtak pénzügyi és egyéb támogatást radikális ellenzékieknek, úgymond, hogy kontroll alá vonják őket.

    "Minden baromság miatt szankcionálják az országok egymást"
    Ezzel azt akarod mondani hogy a megindított háború miatti szankció baromság? Lol.

    "az mennyire is van morálisan rendben"
    Vannak morális dilemmák, bár a te nyilvánvaló fogyatékosságod hogy fekén-fehéren szemléled a világot. A probléma forrása hogy a politikai elit szereti magát az országgal és a népével azonosítani, ezért halljuk mi is azt hogy a magyar kormány kritikája esetén Magyarországot támadják. Gazdasági szankciók terén értelemszerűen annak van értelme ami nagyobbat üt a másikon mint saját magunkon. Ezek egyébként közel sem hatástalanok, főleg ahogy telik az idő, csak a magadfajta orosz-barátok hitegetik magukat ezzel. Az idő Putyin ellen dolgozik.

    "ennek gyak központilag parancsba adott elhallgatása"
    Forrás?

    "folyamatosan zaklatják mindenféle ürüggyel"
    Jaja, mindenféle ürügy. Amiről beszélsz az véletlenül nem valami törvénytelenség? Ó, jaj, valaki be akarja tartani a törvényeket?

    "Ennél a buzerálásnál, permanens zaklatásnál a novicsok azért humánusabb."
    Az hogy viccel próbálod elfedni hogy nincs valódi válaszod, egy jól ismert kínos reakciód. Ismét csak ezt látjuk. XD