• defiant9
    #34
    "az nem a belügyekbe történő beavatkozás."
    Ezt már elmondtam, minden ember/cég/ország adhat támogatás a határain túl működő számára kedves civil szervezeteknek. Meg is teszik.

    "hogy ez a beavatkozás is vezetett az aktuális kormány megdöntéséhez."
    Nem, a konfliktushoz az vezetett hogy Putyin megzsarolta Janukovics-t hogyha aláírja akkor lőttek az olcsóbb orosz energiának. Erre nem írta alá az ukrán parlament által már elfogadott európai integrációs dokumentumot, ezen eléggé bepöccentek a Kijeivek és kitört a forradalom.
    De ha van alternatívák akkor mesélj, minek hatására is mentek az utcára?

    "Szal amikor az EU buzerálja szankciózza Oroszországot az OK, amikor az Oroszok használják a gazdasági lehetőségeiket az jézus, gazdasági hadviselés, hogy van ez?"
    Az EU azért szankcionál mert hódító háborút kezdett Oroszország, mutasd már meg milyen hódító háborút indított Ukrajna ami miatt ugyanígy jogos az Orosz szankció.
    Egyébként az hogy Oroszország kivel üzletel a gézpiacon az a szuverén döntése, az hogy fegyverként tekint a gázcsapra szintén, az hogy emiatt megbízhatatlan üzleti partnerként tekintenek rá és a partnerei leépítik a kapcsolatot/vezetéket az ennek egy következménye.

    "Pl az USA valós sajtószabadsága mihez is van közelebb, lásd a Biden ügyet, a finnhez, vagy az orosz szinthez?"
    Nem kérdés. Oroszország olyan mélyen van (mérgezés, börtön, gyilkosság) amitől az USA extrém messze, ezzel valami korrupciógyanús ügyet szembe állítani eleve súlytalan. Bárki írhat az USA-ban Bidentől vagy a fiáról vagy az afgán háborúról, bárki tehet feljelentés az ügyészségnél, és ott egy politikus számára(akár az elnöknek is) éltveszélyes az igazságszolgáltatás befolyásolása, erre kifejezetten harap a rendszer. Azt aláírom hogy választások alá jól beütemezett botrányoktól távol kívánja tartani magát az ügyész is, és ez tehet +delay-t folyamatba, de ez valahol elfogadható kompromisszum, a lényeg hogy a végén ki legyen vizsgálva (a gond ugye az hogy már maga a vizsgálat ténye is jelentősen torzíthat az eredményen).