• defiant9
    #29
    "Szóval akkor hogy van ez?"
    Mi köze az ukrán forradalomnak Moszkvához?
    Persze nyilván van, a diktátorok nem szeretik a forradalmi hangulatot mert könnyen átterjedhet a saját országukra is, többek között ezért verték le(segédkeztek) az oroszok a '48-49-es magyar forradalmat is, az '56 -os analógia is megáll. Ettől azonban még az ukrán népnek joga volt fellázadni amikor azt látta hogy nem az elvárásai szerint zajlanak a folyamatok, és Moszkvának tűrnie kellett volna hogy Ukrajna úgy alle zusammen kicsúszik az érdekszférájából, nem pedig hódító háborút indítani hogy megkaprintson még belőle pár régiót.

    "Ergo ebben igazat adsz a reagálásoddal Tetsuo-nak."
    Nem. Ukrajna euro-atlanti integrációja nem jelenti hogy hogy Oroszország is erre az útra kell hogy lépjen. De rajta hát, vezesd le miért lett volna ez ok-okozati alapon elkerülhetetlen!

    "hogy már február 24 elött döntöttek az EU vezetők erről."
    Miről? Hogy augusztusban nem kérnek oroszt gázt? Kérem az erre vonatkozó dokumentumot!
    Egyébként a történések alapján jól látható hogy a függetlenedés helyes irány, a diktatúra nem megbízható üzleti partner, ahol a diktátor kénye-kedve alapján háborút indíthat egyszemélyes döntése alapján, és az energiafegyvert az EU zsarolására használja céljai elérésére. Ezt a kockázatot kezelni kell, amire nincs jobb módszer mint az alternatív energiaforrások felé fordulás, akár 100%-ban is. Ennek megvan az ára, de ez még mindig a kisebb rossz. Minél tovább tart Putyin hatalma Oroszország annál jobban le fog szakadni, ami egyre több belső elégedetlent fog indukálni, ettől persze még fennmaradhat a rendszer, jól láthatóan nincs gátlás bennük, és brutálisan használják az állami erőszakszervezeteket saját népük megfélemlítésére/elnyomására. Ehhez persze Tetsuo és Nexus6 tapsol a morális posványukból.

    "a politikai, választási rendszer negatív színben való feltüntetése is fontos lépésként szerepel"
    Ez nem csak feltüntetés, ez a valóság. Ahol megölik/megmérgezik/bebörtönzik a politikai riválisokat, felszámolták a sajtószabadságot ott nagyon mélyen van a választásai rendszer, ez mondjuk napnál is világosabb objektív tény. Aki ezt nem látja be(Nexus6, Tetsuo), az alapvetően elvakult Putlerista s.ggnyaló.