• defiant9
    #26
    "hiszen nem várhatták, hogy hasonló sorsra jussanak"
    Putyin csak tűzzel-vassal tudja fenntartani a hatalmát, az ellenzék megölésével, bebörtönzésével, totális média kontrollal, sajtószabadság eltiprásával. Ez aztán remek rendszer, Tetsuo tapsol is hozzá, ha megjelenik egy kis pénz nyugatiról ami az ellehetetlenített civileket támogatja akkor meg már rögtön puccsot kiállt.
    Egyébként tényleg hasonló sorsa jutna ha az erőszakszervezeteket nem használná ilyen intenzíven a saját népe ellen, illetve elengedné a média kontrollt, akkor idővel megtörténne Moszkvában is a demokratikus átmenet.
    A háborúnak ehhez azonban semmi köze, itt azt látta hogy atomhatalomként végülis tud területet szerezni egy szuverén országtól aki egyébként kicsúszott már az érdekszférájából, hát meglépte, vélhetően arra számított hogy gyorsan végez, ahogy a Krímben, aztán kb. azok a szankciók maradnak a nyakán, elszámolta magát, az új szankciók sokkal keményebbek, ezek visszavonását akarja kicsikarni a gáz zsarolással. Csak egy rövidlátó Tetsuo aki azt hiszi hogy külön tárgyalható témakör a kettő.