• kvp
    #6
    "Ezt kint a harcmezőn hogyan töltik?"

    Az elso jarmuvek a laktanyak ellatmanyi osztalyaihoz kerulnek, tehat a sajat hatorszagukban szeretnek hasznalni oket, a hetkoznapi adminisztracios feladatokra. Az otlet az, hogy ha mar mindenki mas elektromos jarmuvekkel jar (vagy jobb hijan gyalogol), akkor a laktanya szemelyzete se benzines jarmuvel menjen bevasarolni.

    A masodik felhasznalas az ellatmanyokat szallito konvojok elektromos energiara allitasa lenne, ami alapvetoen mar harcteri kuldetes, de fix pont-pont utvonalakon kell haladniuk es a jarmuvek a megerositett bazisokon tolthetoek lesznek. Ezek a jarmuvek kesobb automatizalhatoak is (konnyeben mint a belsoegesu motorral szerelt valtozatok), igy egy konvojhoz nem kell annyi katona. (kvazi a teherautok maguktol kovethetik a felvezeto jarmuvet vagy az elottuk halado masik teherautot)

    A harmadik felhasznalas lenne a konnyu gyalogsagi jarmuvek letrehozasa, ahol a csondes mukodes es a nagy gyorsulas mar ertelmet is nyerhet. Ehhez viszont a legi szallithatosag miatt jarmuvek tomeget kell tovabb csokkenteni, tehat erdemes lehet valamilyen uzemanyagcellas megoldast alkalmazni. Mindenesetre az utobbihoz elobb egy kiforrott elektromos platform kellene, amiben mar konnyebb cserelgetni az aramforrasokat.