• NEXUS6
    #392
    Nos, bizonyos szempontból mindenképpen igaz.
    Az orosz külpolitika alapvetően un. érdek alapú külpolitika, amelynél a megválasztott/kinevezett vezetők/felelős személyek kínosan ügyelnek arra, hogy a stratégiai alapdokumentumokban megjelenő elvek, az ország deklarált érdekei és akár a napi nyilatkozataik szinte tudományos szinten korrelációban legyenek egymással.

    A nyugati, főképp liberális/baloldali/woke külpolitika meg un. érték alapú külpolitika, ahol nos hát szóval az előbbi, a napi kijelentések és az alapdokumokkal való koherencia öööö mondjuk úgy nem szempont.
    Ahogy mondani szokták, ez nem hiba, ez fícsör, fogadjuk el! ;)

    Sajnálatos, hogy épp az ENSZt ahol a nyugati hatalmak a megreformálatlan szervezet miatti torz erőviszonyok okán a valós nemzetközi politikai súlyukhoz képest nagyobb hatással bírnak, most épp elkezdik az Oroszországgal kapcsolatos konfliktusuk okán erodálni, szétverni ezt a szervezetet is. Ahogy a G20-as találkozót sem tudták egy Oroszország ellenes demonstrációvá alakítani, nem fogják fel, hogy ezeket a fórumokat a megegyezésre/tárgyalásra és nem saját szempontjaik monoton sulykolására kéne kihasználni, amire egyre kevesebben vevők a nyugat iránt el nem kötelezett országok közül.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2022.11.15. 09:38:18