• Tetsuo
    #43
    Na jó, elárulok valamit. Ha külföldről valaki pontos százalékot mond az orosz haderő használatáról, az hazudik. Mert pontosan nem lehet tudni, csak lazán becsülni. Ezért a nyugati propagandát a hajadra kenheted. Örülnél, ha belinkelnék orosz propagandát cáfolatnak? Szerintem nincs értelme, azért nem teszem.

    Oroszországan nagyon nagy valószínűséggel létezik hasonló önvédelmi rendszer, mint Izraelben a Samson Option. Ha nukleáris attack érné az országot, még a becsapódások előtt többezernyi robbanófej indulna el programozott útjára. jelen helyzetben pedig Ukrajna kiemelt célpont lehet ezen a területen is. Valószínűnek tartom, ha Oroszország ellen olyan csapás készülne, ami tengerré változtatná területét, az egész Föld lakhatatlan lenne. Nem lennének már nemzetek. Te élhetsz a jenkisz*pó rózsaszín ködben, miszernt Ámerika mindent megold és bérmire képes, de a valóság nem az.
    Egyébként meg a nyugati stratégia egyik lehetősége is egy kivárás, hogy olyan pillanatra játszanak, amikor meg lehet puccsolni az orosz vezetést, aztán a degenerált kultúrával meg a karvajtőkével le is fektetnék az országot és népet örökre.
    Az orosz gazdaságnak nem tesz jót a háború, viszont az európai vezetés azon dolgozik, hogy nekik/nekünk még rosszabb legyen - az Egyesült Államok beépített ügynökeinek, nyomásának hatására. az EU nem szuverén, hazánk meg pláne nem az.
    Hogy Ukrajna orosz kézre kerül az nyilvánvaló. A kijelentés megalapozottsága a jelenlegi folyamatok értékelésén nyugszik.
    Az ukrán haderő felmorzsolódik, az ukrán nép morálja gyorsabban romlik, mint az ellenfélé, folyamatos a kivándorlás, az infrastruktúra rombolása.
    Ha télen az oroszok elzárnak minden gáz- és olajcsapot Európa, leginkább Ukrajna felé, akkor - úgy vélem - Ukrajnában puccs lesz, és vége a háborúnak. Az oroszok helyében ezt tenném, addig meg szórakoznék az átfolyatott mennyiségekkel és új fegyvereket, takitkákat tesztelnék a fronton.
    Sok európai ország maga követelte, hogy embargózzák az orosz olajat és gázt, de ha a Gazprom a Siemens turbinák visszatartott karbantartására hivatkozva csökkenti a szállított mennyiséget, már ajvékolnak. Vicces lenne, ha nem százmilliók nyomorbadöntésével játszana a szankciózó, fegyvereket ellenőrzés nélkül szállító, oroszokat megbélyegző és hergelő EU.