• defiant9
    #42
    "Én írtam a hadsereg személyi állományáról, ami az általad idézett amerikai propagandát alapból cáfolja."
    Miért cáfolná? A valós számok kb. ezek:
    A brit Startégiai Tanulmányok Nemzetközi Intézetének (IISS) legfrissebb, The Military Balance (A katonai egyensúly) című tanulmánya szerint az orosz hadsereg szárazföldi alakulatainak állománya békeidőben 280 ezer fő, míg az ukrán csapatoknál 125 600-an szolgálnak. A kijevi vezetés 900 ezer tartalékost tud behívni, Putyinék 2 milliót mozgósíthatnak szükség esetén.
    A 85% egy katonai elemző becslése volt. Várom hogy leírd forrásmegelöléssel hogy akkor szerinted mekkora ez a %. (bocs de az hogy te dilettáns módon dobálózol számokkal az kevés). Ahogy mondtam azért fogott zsoldosok/önkéntesek toborzásába mert nincsenek máshol malmozó csapataik, legalábbis nem a szükséges mennyiségben. Szerinted egyébként miért van erre szükség?

    "Kiragadsz egy-egy félmondatot"
    Te pedig rá sem tudsz mutatni hogy mi is lenne a kiragadott félmondat. Annyire ostoba vagy hogy csak prüszkölsz, de kínos lenne leírni hogy mire, ui. alaptalan. Soha nem torzítottam azt amit leírtál. Ha szerinted igen, akkor állj ki hogy mit mivel.

    "Hogy azt írtam, az orosz gazdaság erősebb az amerikainál"
    Tehát akkor azt is elfogadod hogy anyagháború zajlik és az orosz gazdaság és az ukránokat hadianyaggal támogató gazdaságok teljesítőképessége közt nagyságrendi különbség van, amit jól reprezentál a GPD vagy a lenti GNI grafikon is?

    "mellette áll (reméljük valóban) Irán, Kína stb. és egyre többen"
    Kérném add meg hogy miben áll ez a Kínai mellette állás.(azon túl hogy megveszik nyomott áron az orosz olajat, ergó kizsákmányolják a ruszkikat).

    "Hogy Ukrajna orosz kézre kerül, az tutibiztos. "
    Ez ugyanolyan megalapozatlan kijelentés mint hogy ha Oroszország helyén tenger lenne akkor nem lenen Ukrajna. Ez is olyan kérdés ami elől többször elsunnyogtál. Csak hogy rögzítsük, amikor döngeted a melled hogy te aztán soha nem teszel ilyet, akkor most tudatosítsd magadban hogy de, éppen most is ezt teszed mert nem bírod elviselni hogy sarokba szorultál ismét.
    Egyébként Afganisztánt sem tudták annó legyőzni, pedig az egy relatíve sokkal gyengébb ellenfél volt, még úgy is ahogy akkor is az amerikaiak fegyverezték őket.
    Oroszország technológiai lemaradása fel fog gyorsulni, nem mintha eddig annyira a világ élvonalában lettek volna. Ahogy mondtam sima nyersanyagforrások, amíg kitart a szénhidrogén/olaj(ez még azért elég sok idő) addig megy a szekér, utána jön az nadrágszíj összehúzás, mi mást is tudnak megtermelni/eladni a világpiacon versenyképesen?