• Tetsuo
    #37
    Miért lenne kellemetlen nekem úgy látni a GDP-t, hogy Spanyolországéval megegyező? :-) Meg miért próbálnék "benyalni" az orszoknak? Ez csak egy összeesküvés-elmélet részedről, aminek semmi alapja, értelme nincsen.
    Nekem semmi közöm az oroszokhoz, a családom történelemből kifolyólag kb. utálja, utálta őket. Én személy szerint néhány hónapot dolgoztam 4-5 orosz emberrel vagy tíz éve. Ez volt a legközvetlenebb kapcsolatom velük (neutrális).
    Pusztán a tényeket értékelem, szűrve bármilyen propagandát, legalábbis ez a szándékom. Érzelmeim vannak persze, de ezek idealisztikusak, minthogy hitem szerint a világnak hamarosan pusztulnia kell és ez be is fog következni, Jézus nélkül nincs "jó oldal", csak káosz - ez nyilvánvaló. Nem az oroszoknak "drukkolok", hanem a Nyugat ellen, mert tudom, hogy a nyugati társadalomnál rosszabb, bűnösebb, alávalóbb nincsen. Az oroszok, a Távol-Kelet vagy az arab világ ennél egy fokkal hátrébb van, nem áltatom magam, teljesen tévúton járnak ők is - evidens. Ergo őszintén, tágabb rátekintéssel ezt az egész modern világra ki lehet jelenteni. De teljesen mindegy, mert egy háború elemzésénél, az esélyek latolgatásánál nem az számít, hogy én mit szeretnék vagy te, hanem a hadászat, célok, politika, gazdaság stb. racionális összevetése.

    A tények szerint Ukrajna hamarosan olyan formában fog létezni, amit az oroszok megengednek. Az kijelenthető, hogy ez az ország nem fog működni Oroszország nélkül. Hogy az orosz gazdaság mennyire fog emiatt letérdelni, az hosszútávon mindegy és az orosz kormány sem ijed meg ettől. Jelenleg az orosz hadseregnek 1 millió aktív tagja van és másfélmillió tartalékos, ezenfelül vagy 20 millió hadrafogható személy. Mennyi is jelenleg az Ukrajnában szolgálatot teljesítő katona? Az eszközökek is hasonló arányát érinti a jelenlegi háború.
    Még most sem tudom, mit akarsz kihozni a GDP-ből. Elmondtam, hogy nem mindegy egy pazarló, lusta spanyol és egy igénytelen, szívós orosz életvitelét tekintve még a bruttó nemzeti termék sem, ami a valósabb helyzetet jelöli... Mindegy.

    Messzemenően primitív nézet, hogy Oroszország gazdasága csak egy benzinkút lenne. Magadtól kérdeznéd, benyalsz az amcsiknak, vagy nem tetszik az amcsi gazdaság megrendülése? Oroszország hatalmas erőforrástartalékkal rendelkezik szinte minden területen. A német iparral közösen lenyomnának mindent, de az Egyesült Államok jóvoltából ugyanezt Kínával kell megtennie.