• asgh
    #8
    #3:

    "én nem látom az M2 értelmét az M1-hez képest és az ár teljesítményben meg minden jobb ezeknél"

    Mivel ezek alapvetően laptop chipek, így az ár / teljesítmény / fogyasztás mutatót érdemes nézni, amiben viszont jelenleg nincs jobb alternatíva a piacon.
    Az M2 jelenleg valahol az M1 és az M1 Pro között helyezkedik el, így viszonylag szűk piaci szegmenst fed le.
    Szvsz azért nem váltja az M1-et, mert még az is bőven versenyképes, másrészt chip hiány van, így az Apple-nek egyelőre nem éri meg felpörgetni az eladásokat az alsó szegmensben, mert úgysem tudná szállítani a megnövekedett megrendeléseket.
    Valószínűleg idővel majd kivezetik az M1-et és az M2 fog lecsorogni az M1 árkategóriájába, ahogy az iPhone-oknál is csinálják, azaz hogy a tavalyi csúcstermék az idei "budget" megoldás.

    #6:

    "Szerintem amíg nem jön ki az M1/M2-nek az Apple-mentes és Windowst támogató alternatívája, addig nem lesz nehéz "Wintel" gépet eladni. "

    Ahol a Windows kompatibilitás egyáltalán szempont.

    "Én viszont már kezdek hajlani arra a megoldásra, hogy veszek egy almás laptopot, és rakok rá valamilyen Linuxot."

    Készül már a natív linux (https://asahilinux.org), csak sajna még eléggé gyerekcipőben jár (nincs gpu támogatás, stb.), szvsz évek, mire valódi munkára is alkalmas lesz.

    #7:

    "Valahol már láttam videót, hogy macra virtuális gépen feltettek ARM windowst, és úgy már jó lehet játékokra is. "

    Néhány játék egész elfogadható sebességgel fut Parallels-es Windows 11-en, de az igen nagy többségük vagy semennyire, vagy alig. Nem is az emulált környezettel van a baj, hanem hogy maguk a játékok nem hajlandóak arm-os windows-on futni.