Bethesda új open world játéka
-
Ssenkradlive #234 Ja, nevörmájnd szerintem is, csak mondjuk akkor nem kellene egyer előadni hogy :..."Ha egy PR-os nem ezt sugna a fuledbe, akkor azt ki kell rugni, mert nem erti a dolgat es alkalmatlan a szakmara :)", utána neg Howard-ék "korrekt" kommunikációjáról fejtágítást tartani, meg a "hőbörgő" vásárlókat/tesztelőket oktatni hogy nem látták át jól a mondanivalójukat, mert ez igy nagyon vicces...
Egyaltalán nincs gond azzal hogy te szereted a game-et, sőt...
Magam példájan tudom hogy ennél ezerszer roszabb, jelentéktelen sz@rokért is hogyan lehet rajongani. Ehhez senkinek köze nincs, hülye aki más ízlésén vitázik.
De inkább ilyenkor ezt kell mondani hogy : Emberek, engem ezek megvettek kilóra !, - mert veled ez történt, mindenkivel előfordul - minthogy előadni ezt az "...egesz ipar tanult belole...", meg a korrekt bethesda/todd kommunikáció dumát...
Takkra ugyanolyan volt az egész game felvezetése a reklámokkal együtt, mint akármelyik n+1-ik "AAA" címnek az elmúlt tíz évben, megvolt a kevés korrektebb kommunikációt körülfolyó szokasos bullshitáradat is, ugyanúgy mint bármely más cimnel előtte.
Pl. az ugye megvan hogy a megjelenés előtti egyik utolsó hir az volt hogy a sajtóhoz kiküldött tesztpéldanyokat miutan egyesekhez "elfelejtették" kiküldeni -és nem is kis neveknek hanem pl. az Eurogamer, vagy a Rock Paper Shotgun,- egyeztetés után kiderült hogy csak pont azok nem kaptak, akik kritikusan álltak előző megjelenéseikhez, a "korrekt kommunikáció" jegyében ugye. XD.
Csak ment minden a szokásos menetrend szerint....XD
Egyébként meg a játék nem rossz, csak pont olyan mint ami erre a "triplaá" piacra jellemző : Egy kockázatoktól mentes biztonsági játék.
Pont annyi az utolsó szögig ugyanolyan copypaste helyszínt, egyforma NPC-t, lapos fő és mellékküldetéssszálat találtam benne mint amennyi a játékaikban lenni szokott. Egy centivel sem rosszabb akarmelyik Falloutnál.
Se Far Cry-nal, se AC-nél, hogy a piac többi szereplőjéhez is viszonyítsam.
De nem is jobb egyiknel sem, csak újabb meg dzebb maximum.
Ami jó is benne, az is a giga költségvetéshez köthető, minthogy az innováció legkisebb nyomához is, ugyanazt kapja az ember mint ezekben, más külsővel.
Az egyetlen igazi valódi innovációja a bethesda-nak az a játékaik fantasztikus mod-olhatósaga.
Ennek, meg az elhivatott moddereknek köszönhetően, -akik egyébként mindezt az esetek 99%-ban ingyen és bérmentve csinálják hobbiból, szeretetből - pl. egy Fallout4-et ma ezerszer nagyobb élmény jatszani mint megjeleméskor, a Starfield-et is ez fogja életben tartani, nem az amit Howard-ék elbáboztak itt megjelenés előtt.
Úgyhogy nvm, ja szerintem is... ;)