• Dodo55
    #61
    "lehet hogy rossz lábat műt le, lehet hogy hibás gyógyszert ír fel. Ennek kockázatot csökkenteni lehet, eliminálni nem, független a szakterülettől."
    1. Ha már itt tartunk, jó hogy említetted, más szakterületeken a legapróbb egészségkárosodást okozó hibákért már néhány év letöltendő forog kockán (pl. autószerelő, villanyszerelő). Orvosok esetén alig hallani ilyet, inkább csak nagyon kirívó esetekben. Kettős mérce van, ez nem kérdés, de miért? Felelősségeloszlás tekintetében miért veszélyesebb üzem orvoshoz menni (nem a sürgősségi beavatkozásokra gondolok), mint autót vezetni vagy felkapcsolni a villanyt? Plusz ahol fizetős egészségügyi szolgáltatások vannak, ott miért nem hallani róla, hogy milyen esetben hány év az EU által kötelező minimum jótállás?
    2. Eliminálni ezt konkrétan pont lehet úgy, hogy a teljes nemi érettséget megelőzően (józan ésszel feltételezem ez mérhető az örökítőanyag meglétéből, illetve mennyiségéből + min. 18 betöltött év) mindennemű nemiséget érintő orvosi beavatkozásnak életfogytiglani szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekménynek kell minősülnie.

    "Nem, attól mert megvannak a golyóid nem hozol okosabb döntéseket, sőt, egyes bölcsességek szerint amikor ezek után mész akkor könnyen hozol rossz döntéseket."
    Ezt nem is mondtam, illetve nem is vitatom az állításod, mely szerint a felhúzott vitorlába könnyen belekap a viharos szél ;) Viszont egy öregedő társadalomban az utódnemzés a nemzet fennmaradásának szempontjából komoly érdek. És nagyon nem számít mennyien születnek Afrikában vagy Indiában, ha az európai népek esetén meg rossz ez az érték. Minket első körben ez kell, hogy érdekeljen, a világ más problémáin csak akkor van értelme jajjgatnunk, ha a saját fennmaradásunkat sikerül megmenteni.

    "Az egyének szabad akarattal rendelkeznek, ha akarnak vállalnak gyereket ha akarnak nem. Megkérdőjeleznéd ezen jogukat?"
    Nem, dehogy is. Pl. nekem sincs még gyerekem, mert előbb szeretnék hozzá kellően biztos és magasszintű körülményeket teremteni (több tekintetben is), ne sürgessen addig senki. Én a lehetőségről beszélek, amivel születésénél fogva a legtöbben meg vannak áldva és arról, hogy ebbe orvosi javaslatra fiatalkorban természetellenesen és destruktívan beavatkozni egy bizonyos Mengele nevű figura jellemvonásait sejteti.

    És igen, neoliberalizmus alatt a közértelmű jelentésére gondoltam, az álszent liberalista és kirakatzöld mézesmadzagintézkedések mögé bújtatott aljas globalista ámokfutást amivel épp megpróbálják (többek között) Európa civilizációjat a saját levében megfőzni.