• defiant9
    #60
    "félrediagnosztizálnak"
    Az orvos is csak ember aki hibázhat, lehet hogy rossz lábat műt le, lehet hogy hibás gyógyszert ír fel. Ennek kockázatot csökkenteni lehet, eliminálni nem, független a szakterülettől.

    "társadalom tagjait morálisan bármennyire is elfogadható ilyen morbid kockázatoknak akár a legkisebb mértékben is kitenni"
    A társadalom most is elfogadja hogy vannak orvosi műhibák, ahogy mondtam erre nincs tökéltes megoldás, csak az orvosok tudásszintjének növelése, leterheltségének csökkentése amik a fő irányok a megoldásra.

    "hogy a nemzőhelyes és nemzésre hajlandó egyének jogait/járandóságait súlyozzák pozitívan"
    Nem, attól mert megvannak a golyóid nem hozol okosabb döntéseket, sőt, egyes bölcsességek szerint amikor ezek után mész akkor könnyen hozol rossz döntéseket.

    "hogy a társadalmi kérdésekben eleve van egy olyan súlyozás, ami bizonyos esetekben már elenyésző számú hibát is elfogadhatatlanná tesz morálisan"
    Ugyanez megint. Nincs más válaszom, a gyakorlatban nincs tökéletes megoldás erre. Van hogy tévesen börtönöznek be embereket vagy van ahol ki is végzik, ezek morálisan nem helyesek, de jobb híján elfogadjuk a hibákat.

    "ott halálos bűn akár egyetlen nemzőképes egyed egészséges testi-lelki fejlődését is kockáztatni"
    Üres deklaráció. Az egyének szabad akarattal rendelkeznek, ha akarnak vállalnak gyereket ha akarnak nem. Megkérdőjeleznéd ezen jogukat?

    "ez a fajta vad neoliberalizmus bukásra van ítélve"
    Mit értesz "vad neoliberalizmus" alatt?
    Valszeg azt sem tudod a szó kapcsán hogy mit is jelent:
    A neoliberalizmus nem politikai, hanem közgazdasági fogalom, a gazdasági liberalizmus egyes doktrínáinak a címkéje