• Macropus Rufus
    #36
    Az autók gyáritól eltérő módosítását eddig is szabályokhoz kötötték. De nem kell naivnak lennünk: az utcán futkorászó módosított autók nagyon nagy hányadára semmiféle engedély nincs. Se itt se máshol. Szóval, igen bünti lesz, ha buksz. Kb. mint a kamionoknál. Azokat is megoldják okosban. 14 évig dolgoztam egy szállítmányozó cégnél. Még a digitális csodákat is pikk-pakk moddolják. És persze kockáztatják a büntit. Szóval lesznek olyanok akik kiütik illetve, kapcsolhatóvá teszik a szabályzó elektronikát. (mint pl. a kamionok esetében is)

    "Marpedig a nyomkoveto nelkul mozgo kocsikat meg egy buta autopalya ellenorzo rendszer is messzirol ki tudja szurni. "
    kivéve azokat amelyiket nem. Olyan megoldásokat láttam, hogy csak úgy pilláztam. Azt kell megérteni, hogy itt egy igény fog felmerülni az autósok részéről, és ha van igény akkor lesz aki ki fogja elégíteni ezeket. És innét indul a fegyver és a páncél versenye.

    a példáidat olvasva, te egy igen csak optimális helyzetre gondolsz. 80-al megy a vas, 90-el már nem előzünk, aztán meg ott van ha még is akkor a kocsi padló féket fog nyomni + a gyújtást is elveszi. De sajnos ezek nem élet szerű dolgok, vélhetően ezzel az egy mozdulattal (előzéskor a kocsi bele áll a fékbe) sokkal komolyabban kockáztatja a jármű bárkinek az egészségét mind ha hagyná, hogy szabályosan megelőzze. Mert 90-en a megengedett, tehát 90-ig simán szabályos az előzés.

    "Egyebkent azert nincs fix 130-as sebesseglimit sehol se beegetve a kocsikba, mert egyreszt van ahol a 240 is megengedett, masreszt ahol csak a 30, ott tenyleg nem mehet tobbel mint 30 es ott meg fontosabb, hogy betartassak ezt a limitet."
    azért ez a no limit dolog igen csak marginális az EU útjain. Az EU-ban megközelítőleg 65.000km-nyi autópálya van. Ebből 13.000km van a németeknél aminek a ~60-65%-án nincs sebesség limit. Tehát az Eu útjainak a nagyon nagy részév van limit. És ugye ha a kocsim képes 250-el is menni, csak az elektronika nem engedi, akkor azzal kezdeni fognak valamit.
    Ez egy jó kis kezdeményezés am. de nem lesz belőle semmi. Önként vállalt vezeklés formájában igen.