• DRFlame
    #6
    A részvénnyel tulajdonos leszel egy cégben ami valós igényeket szolgál ki és profitot teremt azáltal, hogy valamilyen formában hatékonyan értéket adnak az ügyfélnek. Igen, lehet spekulálni részvénnyel és lehet rossz döntést hozni, és a cégek jövője sincs bebetonozva így vannak jobban és kevésbé kockázatos befektetések a részvénypiacon, de köszönőviszonyban sincs ez a kriptóba "fektetéssel".

    A részvénynél nem csak a drágábban eladás biztosítja a befektetés utáni hozamot, hanem a cég ügyfeleinek vásárlása. Például a magyar piacon ott van a Zwack. Nem igazán ugrál az árfolyam és mégis profitálnak a befektetők osztalék formában. Az osztalék eredete pedig azok a hétköznapi emberek, akik vásárolják a cég termékeit. Egy kriptódevizánál ilyen nincsen. Nincs olyan hogy osztalék és profit. Csak olyan hozam van, ami a vételi és eladási ár közötti különbség. Sokan kerestek nagyon sok pénzt ezzel, de igazából az a pénz valahonnan eltűnt. Azoktól az emberektől akik jelenleg is tartják. És lehet hogy ők is keresni fognak rajta, mert x idő múlva még tízszer ennyit fog érni. Kérdés, hogy ez a növekedés meddig tarthat és mit fognak tenni az amberek ha belassul a növekedés? Elkezdik eladogatni mert nem olyan vonzó és kevesebben vásárolják? Ez mihez vezet majd? Én úgy látom hogy egy zuhanásba és sírásba és öngyilkosságokba.

    Alapvetően jó ötletnek tartom a kriptókat, de amikor az emberek bitcoint (vagy specifikusan bármelyik másik kriptót) vásárolnak befektetésként az kicsit ijesztő.