• kvp
    #6
    "Abszolút nem igaz, jelenleg azért van ez a nagy dark souls meg elden ring mánia, mert az FPS-ek kipusztulófélben vannak az egyetlen normális preciz vezérléssel együtt ami a KB+M."

    Az analog karos vezerles is tokeletes fps-hez is, csak nem idoben integralt differencialis, hanem abszolut vezerlest kell hasznalni, mint ahogy a ragcsalok eseten is ez a normalis. Ehhez viszont nagyobb felbontasu es valamennyire fizikailag is nagyobb meretu analog kar kell a celzashoz. (vagy kisebb, ugyesebb ujjak) Mozgashoz pedig az analog kar jobb mint a dpad vagy a wasd, mert kepes a mozgasi sebesseg finomabb allitasara is. (tehat a futas az az utkozoig tolom, a seta pedig a felig) Az, hogy az ugyetlen gamer-ek 9 allasu mikrokapcsolos joystick-kent kezelik az analog karokat es a fejlesztok jobb hijjan ehhez igazitjak a szoftvereket, arrol nem a dpad-ek tehetnek. A controller-es iranyitas jelenleg olyan mintha a wasd-os mozgas mellett az ijkl gombokkal menne a celzas. (voltak olyan regi jatekok az egerek elterjedese elott, ahol csak ez volt)

    "És azért vannak kipusztulófélben mert az FPS MEGKÖVETELI a jó displayt, frameratestől, meg valódi fov-ostól. Ezzel szemben 40-100centis sík képernyőre te általában max 60-70FOV-ot tudsz kitenni ami max 3rd person-ra szokott elég lenni , utána ezt még fentebb tekerik az még torzabb és nem is emlékeztet arra hogy egy ablakon néznénk át."

    A legolcsobb tv-k 60Hz-e is boven eleg a legtobb fps-es jatekhoz, de az akkor legyen stabil 60 fps, barmilyen korulmenyek kozott. A tevek eseten meg az, hogy 60-70 fokos a latoszog arrol szol, hogy tul messze ulnek az emberek. Uljenek szepen olyan kozel amilyen kozel egy monitorhoz szokas. (persze atmero aranyosan) Mindjart nem lesz kulonbseg a nagy tv es a nagy monitor kozott. En anno a 80-as evbekben egy 50 centis videoton tv-n jatszottam, monitorkent hasznalva a csaladi tv-t.

    ps: A lenyeg, hogy ha ranezunk a tv-re, akkor pont a terlatas es a periferialis latas szelen legyen a jobb es a bal szele. Ha latjuk, uljunk kozelebb. Ha nem latjuk akkor uljunk tavolabb. Es ekkor egy 16:9-es tv-n mar kenyelmesen hasznalhato a 100-as vizszintes fov is. Ha kell huzzuk oda a fotelt a tv ele, 100 centis tv eseten meg valoszinuleg el fog ferni a labunk a tv szekrenye es a fotel kozott. Ha a tv alacsonyabban van, uljunk le ele a foldre, hogy a szemeink kb. a tv kozepvonalaban legyenek. Es mindjart lehet rendesen FPS-ezni a csaladi tvn is.