• kvp
  #3
  Igazabol a VR sisasok megkovetelese teljesen felesleges. Egy sima FPS nezetu kornyezet boven eleg lenne amit el lehetne erni VR es hagyomanyos kepernyos nezetbol is. A lenyeg ugyanis a tartalom, nem a megjelenitesi technologia. A VR max. par plusz feature-t jelent a sima kepernyohoz kepest.

  A gyerekkel kapcsolatban pedig minel hamarabb veszik ra oket, hogy FPS-es MMO-t hasznaljanak (a minecraft is az), annal konnyebb lesz meggyozni oket hogy VR szemuveget hordjanak es igy kesobb felnottkent mar nem fogja zavarni oket, hogy VR szemuvegben, otthon ulve menjenek egy ceges megbeszelesre.

  Azok a gyerekek akik ugy nottek fel az elmult 3 evben, hogy csak maszkos arcokat lattak nem nagyon tudjak felismerni az arckifejezeseket, de cserebe nincs is igenyuk arra, hogy maszk nelkul jarkaljanak az utcan. Akik eddig a teljes iskolaba jarasukat online vegeztek, azoknak kevesbe van igenyuk arra, hogy fizikai iskolaba jarjanak.

  Ha picit tovabb tartanak a lezarasok es nem irja felul oket a haboru, akkor egy egesz generacio nott volna fel ugy, hogy nem igenyli a szemelyes kapcsolatot. Ha sikerul egy ilyen generaciot ugy felnevelni, hogy csak VR headset-ben, virtualisan "mennek el otthonrol", akkor szamukra mar nem lenne olyan fontos pl. a sajat haz vagy akar az ablakok meglete, ezert akar hajlandoak lennenek egesz eletukben egy ablakok nelkuli lakasban elni es dolgozni, fizikai emberi kapcsolatok nelkul. Ez teljesen megfelelne a munkaero optimalizalasara torekvo nagytokesek celjainak. Ha a fenti nem is jott ossze, de valahol el kell kezdeniuk es a VR egy nagy lehetoseg arra, hogy csokkentsek az emberiseg labnyomat es ezzel a Foldet meg hatekonyabban megvedjek a kozemberektol.

  ps: A lego eseten ha jol latom foleg AR technologiara adtak a penzt, ami a fizikai termekeiket kapcsolna ossze a virtualis terrel. Ez egy meg kevesbe mukodo piac, bar a legonak voltak mar korabbi probalkozasai, foleg telefonos/tabletes AR szoftverekkel es persze regebben adtak ki sajat, gyerekeknek szant CAD szoftvert is.