• kvp
  #5
  "Rakétákkal?? Durva lenne"

  A katoni modszer jelentheti a ceg szerverparkjanak fegyveres lefoglalasat is. Ha a telephelyeken talalhato helyi allamok mind egyetertenek, akkor ez gyakorlatilag birosagi hatarozatokkal is megoldhato. Ha nem, akkor marad az amerikai modszer.

  "Aki hülye annak begyűjtik a képeit, akinek nincsenek képei fenn főleg nem a saját nevével"

  Eleg ha egy ismeros vagy csaladtag felrak cimkezve. Vagy egy ceges alkalmazotti adatbazis elerheto a netrol. Az en esetemben legalabb 3 foto van ami igy kerul ki, ebbol 1 csaladi kep. Mindezt ugy, hogy nincs meg linkedin-em sem, ami alapveto lenne manapsag a STEM teruleteken dolgozoknal, foleg a kezdoknel.

  A csadoros emberek eseten az adatbazis automatikusan, szarmazasilag azt dobja ki, hogy terrorista. Legalabbis az amerikai rendszer. Egyebkent az afganokat pl. eleg jol beszkenneltek es az amerikaiak cimkezett biometrikus adatbazist adtak at a taliboknak a kivegzesekhez a kulfoldiekkel egyuttmukodo emberekrol, noket is belertve. Azota valoszinuleg lassan mar vegeztek is mindenkivel aki nem menekult el idoben.

  ps: En nagyjabol tudom, hogy mely allami adatbazisokban vagyok meg teljes vagy reszleges biometrikus adatokkal. Az ember nem megy olyan orszagba ahol nagyon azonositani akarjak vagy ha igen, akkor max. "barati" megszallo csapatok mogott. A civil adatbazissal az a gond, hogy ha egyszer kikerul, akkor onnantol barki azonosithatova valik barki altal, ami civilek eseten foleg a bunozok szamara jelent elonyt. Peldaul a Balatonon vegigmenve a strandon meg lehetne mondani, hogy ki hol lakik es ez alapjan eldontheto, hogy ures-e a lakcime vagy egy iskola elott a terfigyelo kamera netes kepe alapjan kikeresheto a gyerekek a lakcime, csaladi allapota, stb. Mindez csak publikus forrasokbol (facebook, ceges adatok, iskolai csoportkep, stb.) begyujtott fotok es metaadatok alapjan.