Szerintem a gamerek eddig sem az olcsójános kategóriába tartoztak, hanem kibaszottdrága gépeket építettek, ráadásul évente vagy kétévente beújítva, szóval a gémerek akkor is vették, most is veszik, és bármi is legyen, venni is fogják a videokártyákat. Ezért nem történik semmi.
Én is tulajdonképpen gémer vagyok (vagy legalábbis voltam), mert sokat játszom, de világ életemben beértem középszintű vagy középszar grafikai beállításokkal.
A nagybetűs gémerekre az a jellemző, hogy amint egy új játék fps száma 120 alá megy 2k-ban ultrán a jelenlegi gépen, rögtön cserélnek valamit benne vagy cserélik az egész gépet. Én ezt mindig is leszartam, gyerekkoromban és fiatalabb koromban kényszerből, mert nem volt pénzünk/pénzem fasza gépre, de igazából megszoktam, hogy full grafika nélkül is lehet játszani, és nem is igényeltem. Egy ideje pedig már megengedhetném magamnak, hogy annyit költsek gépre, amennyit akarok, de most már nem érdekel az egész. Néha eljátszogatok páréves játékokkal, ami elmegy a szerencsétlen GTX 1060-omon, és ennyi, ennél többet nem igénylek.
Tehát gyakorlatilag az nem "gémer", aki szerint drágák ezek a kártyák (és nem veszi meg). Csak szeret játszogatni.