• NEXUS6
    1.Összegzem. Láthatólag marhára nem esett le neked, de itt most paradigmákon vitatkozunk. A CO2 kibocsájtás miatti, ember okozta globális felmelegedés eszméje egy paradigma. Ez egy előfeltevés, amit amikor az 1980-as években felvetettek még valójában nem is bizonyítottak, azok az adatok, melyek ezt az elméletet konkrétabban alátámaszthatják az utóbbi 1-2 évtized ereményei.
    A paradigma egy keret, egy feltevés, sőt ha úgy tesszük egy hitrendszer, ami a tudásunk, a tények kövei közötti habarcsot biztosítja. Azért van rá szükség, mert nem csak a tudásunk véges, hanem az ismereteink bővítésére szolgáló eszközök is azok.
    Az ember co2 kibocsájtással okozta globális felmelegedés paradigmája az elmúlt évtizedekben jól szolgálta a tudásunk bővítését, azt, hogy erre a kérdésre jelentős tudományos, politikai és közfigyelem is irányul
    Azonban tudományos szempontból a paradigma továbbra sem igazán áll stabil lábakon, akár az eredmények, előrejelzések egzaktságának kérdése is feltehető.
    Te ezekre a kérdésekre nem úgy reagáltál, hogy elgondolkodtál rajtuk és megmutattad a kérdésekben is megbúvó logikai hibát, hanem erre a pradigmára, a paradigma elfogadásának konszenzusára, mint tudományos tényként, érvként hivatkoztál. Pedig a paradigma elfogadottsága önmagában nem bizonyítja annak igazságtartalmát, lásd heliocentrikus, vs földközpontú világkép ugye. Ettől még az adott rendszer adhat bizonyos határok között helyes válaszokat, ahogy a földközpontúra kidolgozott rendszer is adott. A vitát azonban nem az ismereteid bővítésére, a saját ismereteid próbatételére használod, hanem egyfajta kereszteshadjáratként a sötét tudatlanság ellen.
    Ez egy teljesen tudománytalan, sőt tudományellenes hozzáállás. Mint az kiderült, végsősoron bizonyos kérdésekben csak a hited mardt, a paradigma így kiüresedett, erre redukálódott. Sajnálom, hogy ezen a hozzáálláson nem tudtál továbblépni.

2/A. Jééézus! Nyitottam már vagy 30 hsz óta. Nézd a #28. hsz-emben konkrétan, félreértés mentesen elismertem a hibámat, és megkérdeztem, hogy akkor elhatárolódsz a korábbi álláspontodtól? Amit már a X15 alatt is kérdezgettem. Nem kaptam azóta sem rá választ. Megkapom végre?

3. Kihámozom, ezekszerint, bár nem mondod ki, de végül gyak elismered az általam leírtakat, de azért még nekiálsz személyeskedni, meg támadni. XD
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2022.02.02. 10:31:40