• NEXUS6
    #130
    A. Alap kijelentésem az volt, hogy a mérhető légkörre vonatkozó értékekhez képest, amilyen pl. a hőmérséklet, vagy az OLR is a modellek nagy valószínűséggel a CO2 szint túlreagálása miatt magasabb számokat produkálnak.
    Ezt te sem vitatni, sem megmagyarázni nem tudtad.
    Kiegészítés volt, hogy a klímát jelentősen befolyásoló légköri víz hatását széleskörűen nem vizsgálják a fentiekkel szemben.
    Tekintve hogy ezt a kérdést, pont a CO2 hatásának túlhangsúlyozása miatt megfelelő részletességgel és átfogó szemlélettel sem az IPCC, sem más kiemelt tudományos kutatóhely eddig nem tette meg és csak ilyen általad nem elfogadott publikációk fellelehetők a szakirodalomban, ezért ezt a kijelentésemet is gyakorlatilag elfogadtad, nem vitattad, ezt tehát bizonyítottnak veszem.
    Tekintve, hogy a fellelt ezzel kapcsolatos publikációkat mélységeiben nem voltál hajlandó áttekinteni, azokkal érdemi kritikai álláspontot megfogalmazni, és így én sem tudom a további saját álláspontomat kifejteni, ezért további vita, az eredeti kijelentésem általad történt elfogadása mellett, lezárható.

    B. Újra visszakanyarodunk az eredeti kijelentésedhez,
    Amit azonban nem tudtál bizonyítani, hogy a klímaváltozás annyira megdrágítja az élelmiszereket, hogy a júzer nem tudja megvenni.

    C. Miért sültem volna fel? Ha a környezeti hatások miatt csökken a halálesetek száma összességében, miközben elfogadjuk, hogy a kizárólag hőhullámokra visszavezethető halálok száma viszont növekszik, akkor a kijelentésem logikai lényege bizonyítást nyer.
    Ha nem továbbra is kérném a véleményed kifejtését.. Amit eddig sem tettél meg.

    D Tekintve, hogy eddig sem tudtad megtalálni azt a lényegi elemet és valszeg ezután sem fogod, ezért elárulom, hogy mi az, ami miatt a Föld nem fog megszaladó üvegházhatást produkálni, ami a jelenlegi vénuszi klímához hasonlót eredményezhetne.

    Mint írtam a jelenlegi vénuszi légkör által elnyelt napsugárzás jelentősen kisebb a földi légkör és felszín által elnyelthez képest. Vagyis kimondhatjuk, hogy jelenleg a Vénusz esetében KISEBB az üvegházhatás, mint a Föld esetében. Az hogy mégis, ennek ellenére hogy kerülhetett a Vénusz a jelenlegi állapotba az csak spekuláció, a jelenlegi állapotából és az üvegházhatás korlátaiból ez ugyanis nem következik.

    Az üvegházhatást tekintve a következő alaptényezőket kell tehát kiemelni. Enélkül kb 30 fokkal lenne alacsonyabb a Földi felszíni átlaghőmérséklet. Azonban, hogy miért nem volt az elmúlt félmilliárd év alatt +25 foknál a felszíni átlaghőmérséklet magasabb azt gyakorlatilag egyetlen dolog határozza meg. -30 fokon a légkörben minimális a H2O tartalom szinte kizárólag az CO2 mint jelentős üvegházgáz tud érvényesülni, ez tehát elkezdi emelni a hőmérsékletet, amivel növekszik a H2O tartalom is, ami egy pozitív visszacsatolást indít el. A magasabb hőmérséklet a különböző hatások miatt, pl tenger felszínének melegedése, permafroszt feolvadása szintén növeli a CO2 szintjét. Azonban a CO2 hatása logaritmikus, és nem lineáris a koncentráció mértékével csökken 1000 ppm fölött szinte semmilyen további hatása nincs a légköri CO2-nek közvetlenül az üveghatásra nézve, ugyan ilyen telítődés, de némileg más hőmérsékleti, telítettségi adatok szerint bonyolultabb viszonyok szerint ad a víz is.
    Pont, ennyi. A fentiek benne voltak a korábban linkelt tanulmányokban, konkrétan abban amelyik azt vizsgálta, hogy a magas CO2 szint és a globális átlaghőmérséklet között nincs kimutatható korreláció és ennek mi a az oka.
    Kár, hogy baxol olvasni a linkelt anyagokat.

    A+ Szuper, ragadd ki a szövegkörnyezetből a kijelentéseimet. Hol írtam én azt, hogy a mért RF adatokról lenne szó!!!??? :O
    Én mindíg OLR adatokról beszéltem, mint mérhető dolgok, még ha ezt újra és újra szájbarágósan nem is ismételtem el!
    Felhívnám a figyelmedet, hogy TE olvastad, értetted rosszul, szal leszel szépen helyesen értelmezni a kis agyacskáddal.
    A hiba nem az én készülékemben van. Nem én hazudozok össze vissza, hanem te nem tudod, akarod helyesen értelmezni a kijelentéseimet és mindent megteszel hogy az én esetemben, amúgy benned levő rosszindulatot bizonyítsd!
    Ennyire vagy képes! Gratu!
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2022.04.27. 11:52:17