• NEXUS6
    #121
    A. Szóval nem tudod és nem is akarod megvédeni az IPCC által közzétett becsült számokat, amikor megkérdőjelezem? Márpedig innen indultunk, de még ezt az első lépést sem tudtad megtenni.

    B Nem, te azt mondtad, hogy az emberek nem lesznek képesek kifizetni a drágább élelmiszert. De ez, mint látod, pont nem a klíma miatt lesz drága! ;)

    C. Kb innen indultunk a #86-ban: . "Terhát elfogadod, mert nem vitatod, hogy a tartós/extrém hideg időjárás miatti halálesetek száma lokálisan és globálisan akár 20X-os is lehet az extrém melegekhez képest. A klíma melegedése adott területen csökkentheti a halálesetek számát, mégha a hőhullámok több halálesetet is jelenthetnek."
    Az, hogy te a 20/1 arány konkrét változását követeled valamiért, akár van ilyen adat, akár nincs (nincs) nem változtatja az eredeti kijelentésem érvényességét.

    D. Nem tudom miért nem érted. Én nem arról beszélek, hogy adott ÜHG szinten mennyi a globális hőmérséklet. Hanem hogy a hőmérséklet emelkedése olyan pozitív visszacsatolásokat indít el ami tovább emeli az ÜHG szintjét. Miért nem szabadul fel minden CO2 és metán ennek a folyamatnak a hatására, miért nem emelkedik addig a H2O a légkörben, a melegedés/párolgás hatására, amíg az óceánok elforrnak? Miért áll meg max 25 fokon a globális hőmérséklet, konkrétan a végső segítő kérdés: miért nem végtelen hatású a hozzáadott ÜHG?


    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2022.04.07. 10:49:20