• NEXUS6
    #118
    A. Gondolom ezereszer linkeltem olyan cikkeket, amelyben megmutattam az eltéréseket.
    Legutóbb a #104 alatt.
    Zéró reakciót kaptam arra is, pedig ott van feketén fehéren, hogy a kismillió CMIP6 modellből egyik sem illeszkedik a vizsgált időszakban mért eredményekből számolt eredményekre az un. trópusi "hot spot" troposzféra régióban!
    Kép újra:


    Szal van egy rahedli cikkem, amiben a mérések és a modellek eredményei közötti különbségeket prezentáltam. Az, hogy te leragadtál ott, hogy neked van valami számított átlagolt CO2 RF/ERF értéked és erre én adjak valami számított másik CO2 ERF/RF értéket a fentiek tükrében okafogyott, ha nem tudod megmagyarázni, hogy a modelljeid miért nem tudnak a valósággal megegyező ereményt produkálni!
    Szerintem, mint azt többször jeleztem, előbb ezt kéne tisztáznod, vagy a cikkekkel értelmes szakmai kritikát megfogalmaznod, mielőtt belemegyünk, hogy milyen lehet a valóságnak jobban megfelelő modell és az milyen számokat kell hogy mutasson.Mert ez így továbbra sem vita!
    Miért nem kapom meg ezeket, miért nem vagy képes megmagyarázni a CMIP6 modellek eltérését a valós adatokhoz képest!!!???

    B. Ezerszer írtam, mutattam, hogy a klíma hatása elhanyagolható nagyságrendű hatást gyakorol az élelmiszer árakra a más tényezőkhöz képest. Ezen mit nem tudsz megérteni, elfogadni? Bizonyítsd be, hogy nem így van!? Pl a jelenlegi évre, hiszen klímaváltozás már most is van! MI a nagyobb hatású a klíma, vagy az ukrán válság?

    C. Bocs ezt most nem értem! Nem értem mit akarsz a számba adni. Azt modndtam ismétlem:
    - A klíma melegszik (evidencia)
    - Egyre kevesebb ember hal meg környezeti okok miatt (cikkekkel prezentáltam)
    - Kevesebben halnak meg az extrém meleg, mint a hideg miatt (1/20 arányt prezentáltam).
    - A klíma melegedése mellett csökken az időszakokra számolt hőingás (prezentáltam, hozzátettem élettanilag kedvező folyamat)
    - Megerősítettem a változások miatt a fenti cikkben bemutatott, hosszabb időszakra számolt 1/20 érték változhat, pillanatnyi elmúlt évre számolt értéke eltérő lehet. És pont.
    Mi volt a hibás kijelentésem, mi volt megalapozatlan?
    Csak te hőbörögsz itt megalapozatlanul én csak ezt látom!

    D. Újrakérdezem, mert az agyalgásodból továbbra sem világos: "Ezzel szemben miért van az, hogy az elmúlt félmilliárd évben miért nem melegedett nem hogy több száz fokkal, de 25 foknál soha magasabbra a globális átlaghőmérséklet és hogy nem is fog! Ne ennek mik a fizikai korlátai?"
    Lehet amúgy olyanokat is válaszolni, hogy nem tudom, nem tudom, hogy mire gondolsz, kérlek magyarázd el! ;)
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2022.04.05. 11:40:30