• defiant9
    #117
    1. "először is véleményem"
    Először(sokadszor) írd le számokkal az (aktuális) álláspontod, ne fikázz számok nélkül hanem igazold a sajátod teóriád, de akkora beszari lettél mostanra s ok beégés után hogy már le sem mersz semmit írni. Lol, jó látni amikor Nexus6 a totál fostos gatyájában próbálja elkerülni a kellemetlen tényeket.
    Az egész a számok arányáról szól és mivel nekem vannak számaim neked pedig nincsenek(amik vannak az egy ótvar nagy önellentmondás), így a történet itt ér véget. Vitaképtelen vagy. Amennyiben ebben nincs változás úgy ezen pont ezen végállapothoz ért el.

    3.4.
    „hogy miért lesznek magasak az élelmiszer árak”
    Többek közt azért amit én írtam, amit a FAO leírt, és amit te is elismertél, a klíma hatása negatív. Innentől megbukott azon szándékod hogy megkérdőjelezted az állításom. Maradt az hogy a klímáról átterelődj más hatásokra, csakhát ez egy klíma topic(olvasd el a címét). Számomra itt pedig véget is ér a történet. Csak te vagy aki nem bírja elviselni a vereséget, ezért akar konokul shiftelődni egy másik 'aspektusra'. Majd 100hsz-en keresztül hisztizik hogy nem sikerül az elterelődése.

    5.6
    "A 20/1 tehát szerepel a cikkben, viszont az nem nem szerepel, hogy ez változott-e."
    Ha leírom hogy valami 20x magsabb, az nem jelenti azt hogyha rárakok +1 métert akkor eltűnik ez az arány. Ezért volt hibás az ezt kijelentő megállapításod. Ahogy mondtam, itt már te magad is elismerted hogy megalapozatlan volt ezen kijelentésed, úgyhogy hiába próbálod ismét csak úgy lezárni hogy te tulajdonképp jól beszélsz. Hát akkor legközelebb figyelj rá hogy ne mondj hülyeségeket, mert ismét csak a földbe döngölve végzed.

    7. A Vénusz CO2 szintje 2400-szerese a Földének és közelebb is van a Naphoz. Ezen két dolog megváltoztatásával el lehetne érni hogy a Földön is megszaladjon az üvegház hatás, de az persze már már nem ez a Föld lenne ebben a Naprendszerben. Simán a CO2 koncentráció növelése nem elég az üvegház hatás ilyetén megszaladásához (azonban ahhoz igen hogy a katasztrófális helyezett eredményezzen). Úgyhogy alapvetően most a Naptól kapott energiamennyiség ami egy kritikus fizikai korlát, enélkül nem tudunk olyan hőmérsékletre kerülni ami forró gőz légkört eredményezzen az óceánok elpárolgása mellett, miközben mára a légkörben lévő CO2 nagy részét már 'elástuk'.
    És jól írtam, jelenleg az hogy plusz CO2-t adsz a légkörbe azzal egyben melegíted a bolygót amivel növeled a hosszúhullámú sugárzást az űr felé. Tehát a második tényező egy erős negatív visszacsatolási faktor(annyira azért nem erős hogy képes legyen a CO2 hatását teljes mértékben eltünteni, az eredő így pedig az hogy a bolygó melegszik, mert üvegházhatású gázokat pumpálunk a légkörbe, elsősorban a CO2-t) Nem, mástól. Nem attól hogy öntözünk, és nem is attól hogy van pozitív vízpára csatolási faktor. Úgyhogy akkor mitől is? És milyen mértékben? Ezek az alapkérdések aminek a láttán füled farkad behúzva sunyítasz el.