• defiant9
    #105
    1. Tehát megint csak mutogattál valamire ami nincs ott. Továbbra is várok két számot hogy jelen felmelegedés kapcsán mekkora a CO2 és mekkora a vízpára hatása.
    Az egész a számok arányáról szól és mivel nekem vannak számaim neked pedig nincsenek(amik vannak az egy ótvar nagy önellentmondás), így a történet itt ér véget. Vitaképtelen vagy. Amennyiben ebben nincs változás úgy ezen pont ezen végállapothoz ért el.
    Hiába próbálsz ismét elterelődni erről, nem fog menni. Az IPCC jelentés és azon kutatások amikre az épül sok-sok nagyságrenddel validáltabb publikáció mint amiket te itt bedobálsz, amik gyakorlatilag ott tartanak hogy valaki leírta de tovább vinni már nem merte/tudta, hanem a süllyesztőben maradt.

    "Azonban nem ez a lényeg"
    De, pontosan az a lényeg hogy tudományosan validált tanulmányok amikből ki lehet indulni. És neked nincsenek ilyeneid. Nem ez a forum ahol validálunk, ez a kutatók feladat akiknek ez a szakterülete. Azon elmélet aminek az eredménye teljesen szembemegy a klímamodellek eredményeivel ma már önmagában cáfolt pozícióból indul. Ha valaki úgy véli tudja hogy működik a klímarendszer(máshogy mint ahogy a konszenzus látja), akkor a lehetőség adott, írja meg rá a saját modelljét, küldje be a gépbe és lássuk megáll-e, képes-e lekövetni legalább az utóbbi párszáz év változását elfogadható hibahatáron belül. Egyébként legtöbben akik nem amatőr hanem tudományos szinten dolgoznak a területen erre építenek, azért is van már annyi klíma modell és az ezeket támogató tanulmány.

    3.4 Nem látok semmilyen releváns érvet tőled ami cáfolná a klímaváltozás negatív hatását az élelmiszer termelésre (amit te magad is elismertél) és ezzel ne növelné a populáció azon részének arányát akik nem képesek megfizetni a számukra elégséges táplálékot vagyis alultápláltak lesznek. A FAO jelentés és számos más tanulmány(pl. jelen cikk tárgya is) a témában pedig alátámasztás amivel szemben továbbra is az ignorálás amit fel tudsz mutatni. (de már felesleges is lenne mást mivel te magad is elismerted a negatív hatást). Lol, ismét csak koppantál, kellemetlen.

    5.6. "csakhogy az arány változásáról keveset tudunk."
    És akkor ezzel el is ismerted hogy az eredeti állításod légből kapott volt (amiről egyébként ordít hogy ordas nagy hülyeség). Ahogy már mondtam: buktad.