• end3
  #2
  A szépnek hangzó "elvek" a valóságban annyit jelentenek, hogy pusztán más "csapatban" elkülöníteni igyekszik a fősodorban létező felhasználóktól a reklámokat elutasító internetező felhasználókat, akik valószínűleg egy túltolt "információ zuhatag" alatt élő közösségben egyre növekvő létszámban lesznek megtalálhatók. Hogy azután az így létrejövő "renitensek" csoportjával mit lehet kezdeni, azt a "speciális monetizálás" kifejezés alatt mindannyian el tudjuk képzelni.

  A kérdés a havi őt dollár mire lesz elég a későbbiekben, mert a 100 millió dolláros luxusjachtok, magánrepgépek igénye előbb utóbb minden sikeres üzlet tulajdonosainál jelentkezni fog. (Ha van egy "aszkéta" közöttük, arra 10 "nem aszkéta" jut.)

  Ott a baj a mai üzleti világgal, hogy a valós értékteremtő, azaz dolgozó tömegektől így-úgy elvett pénzt, csak kevesek, leginkább a nagybefektetők, üzlet-tulajdonosk életének jobbá tételére használják. Visszaforgatva is csak újabb lehúzások érdekében, vagy ami még rosszabb, végül politikai, hatalmi játszadozások, háborúk "oltárán" égetik el az így megszerzett pénzeket.

  Egyébként, azzal maximálisan egyet is érthetünk, hogy az internetes keresésnek nem a reklámokból befolyó pénzeket kéne szolgálnia. Torzítani a keresési eredményeket pedig a különféle ideológiai, cenzori, vagy más érdekek, szempontok alapján pedig végkép nem kéne.
  Utoljára szerkesztette: end3, 2021.11.09. 07:17:16