• end3
    #13
    "Egy a lényeg, a "világ" előtt kell járniuk." - Na ez az, ami az utóbbi időben már csak "jámbor óhaj" lehet náluk, de az ottani társadalmat alkotó egyének növekvő és döbbenetes irracionalizmusa, tudatlansága okán egyre kevésbé lesz kivitelezhető. A kifelé irányuló "kultúra-export" pedig leépíti, azaz hozzá igazítja a nyugati szövetséges, "csatlós államok" lakosságának értelmi színvonalát is.

    Az USA a pragmatizmus őshazája, és onnan visszafejlődve az egyik leginkább pénzhajhász és a világ lehúzására szakosodott országgá vált. Gátlástalanul tolja a hülyeséget, fényezi a saját kulturálatlanságát. Csak szeretne a világ vezető hatalma lenni, de mostanában inkább az emberiség, a "világ potenciális gyilkosa" szerepét ölti magára.

    A földi társadalmak többsége, a gondolkodó egyének számára már nem "világítótorony" többé, csak egy virtuális rabszolgatartó világhatalom. (A technikai fejlesztéseik sem szólnak másról, csak ennek biztosításáról. Ha nem is éppen most, de ha így folytatják, bele fognak dögleni.)