• uwu2020
    #27
    A FIAT pénz meg fog maradni, ez biztos, meg az is hogy át fogja venni a blokklánc technológiát. Eleve hülyeség azt feltételezni, hogy nem lesz semmi ami egy ország gazdaságát reprezentálná a pénzvilágban, enélkül nem lehetne megvalósítani az állami beavatkozást, a szegényebb országok azonnal tönkremennének, ha valutájukat egy világszintű totálisan kapitalista eszközre cserélnék. nem lenne infrastruktúra, oktatás, egészségügy, stb.
    Jelenleg Kína a legesélyesebb az első digitális pénz bevezetésére, részben ezért is lép fel ilyen durván a kriptók ellen; addig is magánál akarja tartani a pénzt és a kriptók piacát, a célja pedig valószínűleg a totális kontroll.
    A kriptók igazából nem pénzként működnek. Pár százaléknyi meggyőződéses idealistától eltekintve senki nem akarja pénzként használni. Gyakorlatilag befektetésként működik, majdnem mindenki azért veszi hogy jól járjon. Az értelmesebb kriptókban komoly fejlesztések vannak, és eleve befektetésként kezelik, a valóságban szó nincs arról, mint amit a rajongótábor mögé képzel. Vannak projektek amik a bankokkal való együttműködést tartják célkerztben, mint a Polkadot, vagy az Algorand, de senki nem a bankok leváltását célozza, ez egy baromság amit nem is értem hogy terjedhetett el. Elsősorban a kriptofun oldalak felelősek a BS áradatért, oda bárki írhat.. ez lett belőle.

    A bűnözéssel kapcsolatos, hogy hiába van a blokkláncon rögzítve minden, ha az nem jut el a hatóságokhoz, és itt a hiba, mert ha eljut akkor már nem teljesen decentralizált, ha rálátnak, nem fogják hagyni, hogy bármi végbemehessen. Az ellentmondás feloldása egyelőre annyi, hogy nincs automatizált adatközlés, de van hozzáférhető információ. Aki akar valamit (hatóság), az megszerzi magának az infót. A Binance-t az egyik legnagyobb váltót ki is kezdték emiatt, de még tartja magát.

    A bitcoinról meg annyit, hogy ott pl. 4 évig nem történt semmi, idén ment át egy létfontosságú hardfork, azelőtt meg a nagy újításból elágazás lett... nem sok jövője van, hiába vannak próbálkozások a bányászok nem fogadják el a változást, mert nem akarják kirúgni saját magukat, pedig az a baj, hogy túl sokan vanank, ennyire egyszerűen nincs szükség, ebeb is van optimális szint. Viszont a BTC-nek óriási a kapitalizációja, sokáig tart míg elmúlik ez a hatás, simán lehet még 100 ezer dolláros az árfolyam, attól még el fog tűnni, és így piramisjátékként végzi. Az Ethereum léphet a nyomába, de most annak sem áll jól a szénája, ha sokat csúszik a 2.0, akkor mélyrepülés lesz, és még többet kell várni, mire a nagyra hízott BTC-t valami le tudja nyomni.