• dyra
    Ne fárassz, alig 10 éve volt a devizahitel válság. Mindenki leszarta a kisembereket. Volt aki felkötötte magát. Igazi vadbarom vagyok? Aha lehet. De most mi van? KB úgy osztogatják a lovét mint ahogy az emberek a kutyának adják a jutalomfalatot. A kisembereknél nincs lényegesen több pénz ellenben a tőzsdék szárnyalnak. Vagyis valahogy mindig a gazdagoknál köt ki a lové amit kibocsájtanak akik persze már nem tudják mibe befektetni. Aztán mindig van valami válság ami miatt tovább lehet eladósodni. Egy valamennyire kontrollált rendszer a mostani aminek a vége eladósodás amit természetesen az emberek fizetnek meg, látni ezt abból is, hogy a nagy cégek válság alatt is növekednek. Szóval papolhatsz nekem a mostani rendszer igazságosságáról csak épp a tények nem ezt támasztják alá.

Én pedig nem a Bitcoinról beszélek hanem a mögötte lévő technológiáról ami fejlesztve tökéletesen kiválthatja a mostani pénzügyi rendszert. Nyilván a kormányoknak és a bankok nem ez az érdeke. De most pl ha nagyobb összeget veszel le a számládról csak pislogsz mennyi a kezelési költség. Miért is? Mert kezelik a pénzemet. Ki a f*szom kérte meg őket erre? Senki. Csak belekényszerítenek döntési szabadság nélkül. Ha neked ez a csicska lét megfelel lesz*rom. Nekem és még sokaknak természetesen nem teszik. Aztán ha sokan leszünk lehet lesz változás is.

Most forintban kapom a fizum és évről évre nézem, hogy értéktelenedik el mert egy dilletáns banda döntöget a pénzem felett és ki tudja milyen érdekek mellett értékelgeti lefelé brutál inflációval. De kronkétan 10 éve meg mikor elszáll a CHF emberek ezreinek fordult fel az élete.

Szóval ne papongj nekem micsoda f*sza rendszer a mostani mert körberöhöglek.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2021.09.22. 16:59:12