• asgh
    #5
    A kétharmadot a Fidesz választásokon nyerte el, tehát hogy a nemzetbiztonsági bizottság mit vizsgál és mit nem, az ugyanolyan demokratikus döntés kérdése, mint az, hogy mi lesz egy parlamenti vizsgálat eredménye.
    Szvsz azért nem erőlködtek a nemzetbiztonsági bizottsággal, mert az ülések titkosak és az ott elhangzottaktól függetlenül borítékolható volt, hogy mit mond utána az ellenzék és a kormánypárt, mivel bizonyítékokat nem tárhatnak a nyilvánosság elé. Így az egész kérdés leegyszerűsödik annyira, hogy kinek áll érdekében ezzel tematizálni a közbeszédet.

    Vagy szerinted ha kiderül, hogy mondjuk egy 444-es újságírót azért hallgattak le, mert külföldi szakszolgálatok látókörébe került egyes arab bevándorló kapcsolati révén és kérték, hogy a magyar szolgálatok járjanak utána, hogy van-e, aki zsarolja, akkor az ellenzék majd azt mondja, hogy "jah, megnéztük a jegyzőkönyveket és jogos volt a lehallgatás"?
    Vagy csak előadnák a szokásos demokráciasirató lózungjaikat, mert pontosan tudják, hogy az anyag titkossága miatt úgysem tudnák cáfolni őket?

    Egyébként ha megnézed, azokban az országokban, ahol sokkal aktívabban használták a kémprogramot nincs a kormánynak kétharmada.