• Munkas
    #9
    A H2 technológia szerintem arra való, hogy ne a városokban tolják ki az autók NOx-ot kormot stb.-t. Hiába nukleáris vagy szél nap stb. energiával elektronizálunk vizet, globális szinten akkor sem leszünk sokkal beljebb. A H2-t hűteni kell, szállítani kell stb. amelyek mind plusz emisszióval járnak.
    A sima vízelektrolízis meg talán a legrosszabb megoldás. Ha mindenképp elektronizálni kell, akkor inkább sólét kell bontani, nem vizet, a keletkező NaOH mehet a földgáz reformáló gyárba CO2 adszorbernek. Így ugyanannyi árammal, négyszer több H2 gyártható nulla CO2 emisszióval, (csak fejben gondoltam végig a reakciókat, ha elrontottam az arányokat, javítsatok ki). A fölgáz sokkal olcsóbb, mint a villany (különösen, hogy sok helyen épp abból állítják elő) a Cl2-t meg felveszi műagyaggyártás.
    És még számos más gazdaságosabb megoldás van, de a zöldek és a politikusok általában nem racionálisak, ld. bioetanol, biodízel, biomassza erőművek és hasonló hülyeségek, amik max arra jók, hogy megemelik az üzemanyag és az energia árát és evvel valamelyest mérséklik a keresletet.