• kvp
    #6
    "Ugyanakkora marhaság vízből hidrogént csinálni. Ott is megvannak a gyengébb hatásfokú és CO2 emisszióval járó elemek a technológiában."

    Tisztan nuklearis vagy megujulo energiaval nem keletkezik szendioxid a folyamat soran es amennyiben az eloallito es szallito infrastruktura is a fenti ket energiaforras csoportot hasznalja, akkor teljesen tiszta az egesz folyamat. Persze egyertelmu, hogy sokkal konnyebben szallithato es kezelheto ha metant allitunk elo, legkori szendioxidbol es vizbol.

    "ráadásul a készletek is végesek,"

    Sajnos gyakorlatilag nem azok. Lehetosegunk van arra, hogy minden valaha kivont szenet visszategyunk a legkorbe, felhasznalva hozza a teljes legkori oxigenmennyiseget. Ezzel visszaallna a bolygon az elet megjelenese elotti legkor, mind osszeteteleben, mind homersekletileg. Szinte semmilyen eloleny nem maradna meg abban a kornyezetben, de elvileg elo tudjuk allitani vagy tetszoleges mertekben megkozeliteni, amennyiben nem valtoztat az emberiseg a jelenlegi korabban evmilliardok alatt eltarolt szenet egeto technologiain.