• kvp
  #9
  Nagyon kicsi az igeny a jatekos pc-kre az eladott konzolok szamahoz kepest. A legtobb desktop pc-n jatszo ember irodai pc-t hasznal, ahol a 3d teljesitmeny csak az os minimum kovetelmenyek teljesitese miatt van.

  Ahogy a telefonok piaca tulnott a pc-ken, ugy a laptop-ok piaca is tulnott a desktop-okon. Mindkettore jellemzo az integralt kivitel, tehat ha ma valaki pc-n jatszani fog, azt jo esellyel egy laptop-on fogja, mert ezekbol adnak el tobbet mint hazilag epitett desktop-bol. Ahogy tomeggyartott autobol is tobb van, mint hazilag epitett kit car-bol.

  A fentiek miatt aki maga akar epiteni valamit, az draga lesz. Vagy megvesszuk a tomeggyartott konzolt vagy laptop-ot vagy iszonyat penzekert epitunk valami egyedit. Ezt persze munkaallomas celjara meg tudjak engedni maguknak a nagy cegek, de egy atlagos maganember kevesbe.

  A hazilag epitett jatekos pc-k piace az gyakorlatilag megszunt minden mashoz kepest, igy nem eri meg tomeggyartani ra semmit, ami kis szeriakat es magas arakat jelent, ugyanis gyakorlatilag a legtobb sajat pc-t epito jatekos munkaallomas vagy szerver (=banyasz) hardvert hasznal jatekra.

  ps: A midrange cuccok megszunese pedig arra vezetheto vissza, hogy ha a gyartok tetszoleges mennyisegben el tudjak adni a dragabb high end cuccokat, akkor nem fognak csak azert olcsobbat gyartani, hogy olcsobb legyen. A kapitalizmus torvenyei miatt minden termelokapacitassal a legdragabb termekekre alltak at, mivel azokon van a legtobb haszon es meg igy is hiany van beloluk a piacon.