• Sydra
    #16
    Értem az analógiákat, értem, hogy nagy dolgokhoz idő kell, értem mi az a QC, értem mire akarják használni, nemrég még C++ konferencián hallgattam QC programozós előadást és egyet értek vele, hogy jó lenne ha lenne és nagyon hasznos lenne. Elismételgethetitek még ezeket egy párszor, ezzel mind egyetértek.
    Én arról beszélek, hogy semmi nem bizonyítja, hogy a százmilliárd dollárnyi elfüstölt pénz hasznos dolgokra lett elköltve. Nagyon jól meg lehet élni abból, hogy sokan eljátsszák, hogy valami hasznos dolgot csinálnak ha közben az adófizetők állják a csekket. PR kampánynak is nagyon jó, hogy egy tech vállalat veszélyesnek és innovatívnak tűnjön. Könnyű úgy ígéreteket tenni, hogy mindenki előbb megy nyugdíjba, minthogy számon lehessen rajtuk kérni, hogy mire ment el a pénz.
    Szerintem a QC, az AI és fúziós reaktorok kutatása legalább 90%-ban kamu. Legalábbis az a részük mindenképpen, amihez az államoknak és az adófizetőknek köze van. Ahol a cégek a saját szakállukra kutatnak, ott meg van az esély hogy nem kamu, amit csinálnak.
    A világban amúgy rengeteg pénznyelő parazita szervezet van, amik kívülről nagyon hivatalosnak meg tudományosnak tűnnek, belül meg egy fingfűrészelés az egész. Nekem az az elképesztő, hogy az átlag ember ezekről nem tud, meg fel sem merül benne, hogy esetleg elcsalják a pénzt.