• Gabbbbbbbbbbbb
  #15
  Úgy gondolom, hogy van jövője QC-nek, de talán csak a tudomány előrevitelében, esetleg adatbiztonságban.

  "Pure "matek" masina, ami önmagában többszörösen gyorsabb mint az összes szuperszámítógép együtt." Na ez így tévedés. Vannak olyan nagyon specifikus problémák, amiket QC-el több nagyságrenddel gyorsabban, vagy potenciálisan több nagyságrenddel gyorsabban lehet megoldani, de a legtöbb matematikai problémára jobb egy klasszikus számítógép.

  @Sydra
  "Az 30 éve is egy működő eszköz volt, meg ma is az."

  Az első számológép feltalálásától több mint 300 évet kellett várni arra, hogy a mechanikus gépeket felváltsák az elektronikus eszközök. 1936-ban Konrad Zuse megalkotta az első programozható elektromechanikus számológépet, a Z1-et. ~Wiki
  Szerintem a kvantum számítógép, valahol az elektromechanikus számítógépek 1945-50-es szintjén áll. Az normális, hogy egy jóval bonyolultabb technológia lassabban fejlődik.

  Kvantum Kémia haszna beláthatatlan lehet és nem csak a gyógyszeriparban, klasszikus számítógépek pedig kb. teljesen képtelenek a szükséges számítások nagyjának elvégzésére. Viszont ezek egy részét bizonyíthatóan el lehet végezni a maiknál jóval erősebb gépen, amire a fejlődés ütemét látva max 20 évet kell várni.

  Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.06.19. 13:29:41