• defiant9
    #219
    2. "Én csak az mondom, hogy egy pap vagy szerzetes sokkal tudatosabb az életben."
    Aminek nem sok köze van ahhoz hogy a gyerek egy olyan mintát lát ami természetellenes.

    3. "Nem, mert egy szerzetes az életben tudatos, egy gyilkos meg abban a pillanatban és abban a cselekedetben csak. Egy tudatos ember soha nem ölne."
    WTF? Napokig/hetekig/hónapokig/évekig lehet tervezgetni egy gyilkosságot. Számtalan példa is van rá. De a lényeg nem is ez hanem az hogyha vmi. tervezett az jogilag _súlyosbító_ körülmény.

    5a "akkor az nekem "büdös" lenne és elkapcsolnék"
    Ezzel most megint azt erősíted hogyha van ilyen nem kötelező nézni opció akkor felesleges a szabályozás?

    5b. "De amit mondd az méginkább elvont lehet."
    Lehet. Ha meg akarja akkor napnál is világosabb. Isten lesúlyt, stb. Egy gyerek számára pedig ez készpénz.

    6. "hogy mivel államilag támogatott"
    Szekuláris állam
    Az oktatás állami feladat. Ha valaki hittanra akarja járatni a gyereket akkor azt iskola után megteheti. Ha ez pénzbe kerül, akkor erre a célra utalhatja az 1%-át. Természetesen hittan alatt csak olyat oktathatnak, ami megfelel a valóságnak. Tehát azt nem mondhatja hogy mondjuk igaz Noé története vagy jézus Krisztus csodái, max. azt mondhatja hogy van egy ilyen Biblia nevű könyv amit emberek írtam párezer éve és abban ez van leírva. A gyerekben nem keletkezhet olyan tévkép hogy ez tényszerűen így meg is történt.

    7. "Igazából Isten országáért meg kell küzdeni, "
    Most akkor mi a jó, ha birkamódon követed más szavait (mondjuk amit a prédikációban hallasz), vagy önállóan mérlegelsz és ez alapján hozol meg döntést?

    8a. "Jézus Isten emanációja, nincs elválasztva tőle. Viszont ennek teljes tudatában van."
    Tehát pl. időben nem tudod szétválasztani Jézust istentől. Jézus ezek szerint létezett már Noé idejében is? Jézus ott volt Amerikában is amikor (állítólag) keresztre feszítették?

    8b. "Passz, lehet, hogy akkor még tudott teremteni istent, de aztán rájött, hogy egy is elég magából"
    De ezek az istenek nem tűntek el. Pl. van amelyik a történet szerint minden reggel újjászületik a napból. Tehát ezek szerint ma is több isten van?

    9. "Ez a "saját képére teremtette.." egy metafóra, egy költő kép."
    Épp mint egy Jehovás belemagyarázás. Hogyan nézett akkor ki Ádám és Éva?

    10. "A papok is gyarlók, mint minden ember. De tudatosabbaknak kellene lenniük elméletileg"
    Valójában a Pride-os épp azért küzd hogy olyannak láthassa magát amilyen. Nem akar vizet prédikálni és bort inni. Csak a magadfajta begyepesedett konzervatívok kényszerítik abba hogy ne legyen őszinte. A papok meg épp fordítva, tudatosan felváltatlan hazudnak, és nem is akarnak ebből kilépni, nekik jó hogy egész életükben vizet prédikálnak.

    11. "Jézus személyes, benned, bennem történik. Ennek a felismerése a kérdés."
    OK, de ehhez nem kell segítség. Majd isten intézi közvetlenül velem(már ha létezik). A papság nyugodtan kihagyható lépés. Jelenleg azt látjuk hogy olyan ígérvények hangoznak el (pl. mennyországra vonatkozóan) ami mögött nincs bizonyítás. Ez így szimplán megtévesztés, amivel pénzt keresnek.

    12. "És oda teszik az X-et, ahova a szivük vezeti őket"
    Vagyis azt mondod hogy helytelen ha a híveket bárki is prédikáció útján tereli hogy melyik párt(pl. KDNP, Fidesz) ideológiája ami támogatandó egy választáskor?

    13
    "De azt tudom, hogy nekem több ilyen élményem ill. álmom és. megérzésem volt, "
    Deja vu-ja is sok mindenkinek volt. Ez nem azt jelenti hogy időhurokban vagyunk. Nincs bizonyítva(próbálkozások voltak) hogy agyunkban egy molekula, egy gondolat is egy távoli fizikailag elzárt entitás hatására megváltozott volna. Tehát kezdj hozzászokni hogy az összes gondolatod, emléked abban 100 milliárd idegjsejtben és 100 billió szinapszisban van kódolva. Ahogy ezek folyamatosan degradálódnak úgy tűnnek el az emlékeid és a képességeid is.

    15. "Feloldottam fent."
    Ezek szerint elismered hogy Honszu isten Ámon és Mut fia valós? Ő a Hold istene aki szintén folyamatosan megújul ahogy a Hold is?

    16a "Ha mindig mindent megkritizálnánk akkor soha semmi nem lenne biztos."
    Ez nincs így. Hiába kritizálod meg hogy azt az atomot ami 1 protont és 1 elektront tartalmaz az a Hidrogénnek felel meg, és adott tulajdonság halamazzal bír. Azt is hiába állítod, hogy a lapos a Föld, vagy ahogy a papok mondták hogy a Nap kering a Föld körül. Ezek a 'kritikáid' súlytalanok, megalapozatlanok, és ezt te is szembesülsz vele amint elkezded propagálni őket és nem tudod megvédeni azt.

    "Vagy kérdezhetném azt, hogy ez valamiféle istenség, akinek mindig mindenhol helye van (és beleszólhat az életünkbe)?"
    Kérdezni lehet. A gond akkor kezdődik amikor egy állítást úgy tartanak valóságnak, hogy nincs mögötte más csak egy inkonzisztens bemondás.

    16b "Többnyire 40 - 50 év körüli embereket, családokat ismerek a gyülekezetekben, de vannak fiatalabbak is."
    A tények:

    De ebben nincs nagy újdonság, ez egy ismert trend. Ezért is kapálódzik az egyház mert felismerték, hogy idővel kifutnak a hívőkből, egyre jelentéktelenebbek lesznek. És ez így jól is van.