• noland
    #210
    1.
    Te is skipeled, vagy átsiklassz felettük ill. kiragaszt részeket. Szubjektiv módon. Csak azt próbálod magra eröltetni, és abban a fényben feltüntetni magad, hogy mennyire objektiv vagy, de láthatólag ez nem mindig működik. Ha az "ontopic" részemről nem lenne, nem lenne válaszod sem, és itt most igen sokat irtál.

    2.
    Nem vesz fel senki bűnös állapotot, hanem ez kialakul. A cölibátus olyan mint Robin Hood, nem az a lényeg hogy lop, hanem az, hogy egy magasabb cél érdekében teszi ezt. Vagyis az elesettek megsegitése érdekében.

    3.
    A logikám: homoszexuális cselekedetek >> nem tudatos == ösztönös >> (bűnös) >> gyereknek csak szülői felügyelettel mutatható

    4.
    A tudatosság mint mondtam, elismerést érdemel szemben az ösztönösséggel, és ez az összes vallásban közös. Nekem világos az álláspontom, most itt te próbálsz kavarni. A gyereket pedig nevelni és tanitani kell, és az bizony manipuláció, mégha csúnyán is hangzik, de ez csak a szülő ill. a társadalom intézményesitett feladata.

    5.
    Nem teljesen igaz, mert a TV ki/elkapcsolható és mig egy Pride-on történtek zsigerileg hatnak egy gyerekre, addig a mise valószinüleg értetlenségbe fullad részükről, mert előismereteket követel. Ez a realitás.

    6.
    Itt egy kicsit feszegeted a határaidat. Ha jól értem amit mondasz az az, hogy mivel államilag támogatott ezért a rendszer zárt? lesz és önfenntartó. Ami részben igaz, de annyiban kifelé mutat, hogy kegyelmre, mások megértésére, megbecsülésére és univerzális realitásra nevel.

    7.
    Ez egy szövetség, csodálkozom, hogy csodálkozol. Mint mondtam minden rezsimnek kellenek "birkák" ez a lényege mindenféle hatalomnak. És hidd el én is boldogabb lennék ha Isten országa lenne és Isten minden állampolgárnak személy szerint kinyilatkoztatná mit hogyan csináljon. De a tapasztalat az, hogy erre csak a próféták képesek. És meg is született a papi vagy vetező réteg, még ha oly lebutitott verzióban is.

    8.
    Jó. Elsiklottam felette, de nem direkt. Akkor válaszolok: szóval, Isten annyiban mindenható csak, hogy nem tudja megszünteni magát ill. nem is teremthet másik istent. A kövön meg gondolkodtam, és arra jutottam, hogy -és döntsd el te, hogy jól gondoltam-e-, hogy ha akkora követ teremt mint önmaga, akkor már nincs hova felemelni. Paradoxon a válaszom a paradoxonra. Ahogy nincs hideg forró sem. A mindenhatósága nem feltétlenül képessége, hanem egy jellegzetessége(?)(nem biztos hogy jó szavakat használok)

    9.
    Megint jól nekiszaladtál. Lol. Isten létére mi magunk vagyunk a bizonyiték, mivel saját képére teremtett minket és a (ön)tudat is belőle áramlik ki. Ezt már beszéltük egyszer. Ez az alap hozzáállás, Isten szellemi lény és mindenen túl is van és mindenben benne is van. Én egy fizikai képpel tudnám ezt illusztrálni, amit mi láthatunk az olyan mint egy forrásban lévő fazék viz felszine. Ő a láng és a viz maga is, de mi csak a felszinét láthatjuk.

    10.
    Ez nehéz ügy. Tudod, csak az a bajom ezekkel, hogy bort isznak és vizet prédikálnak. De lehet egyszer majd megkeresek egy gyülekezetet (ismét).

    11.
    Na, ez jó volt! Az maga a csoda, hogy itt vagyunk, felébredünk újból és újból, minden nap. Értem már, hogy mit szeretnél, -és ez elismerésre méltó, a maga helyén-, de nem a bizonyitható mi történik egy lezárt dobozban. Az ember lelke bele van zárva a testébe és minden ami kiáramlik belőle (a száján) az az igazságnak csak egy szelete, része csak. A gyakolat a lényeg. Van csodatévő kenős úgy hivják Jézus Krisztus, de ha nem (jól) használják semmit nem ér. Van akik (jól) használják, és nekik működik is.

    12.
    A tied is szalmabáb érvelés: akik az X et oda teszik, nem Isten akarataként fogjják ezt fel, ilyen értelemben nincs a kettő között összefüggés, te is sarkitasz. Az utolsó mondattal, még egyet is érthetnék. Csak ez a vallás az egy kettős dolog, vannak ott is akik máshova teszik az X et. Ez függ az ő beálitottságuktól, tudatosságuktól ill. ahogy mondod mennyire van szabad akaratuk. Maga a hitgyakorlás arra való, hogy erősitsük a szabad akaratunkat. Tehát ne vagyük ez az eszközt el az emberektől.

    13.
    Az univerum Isten egy része, de Isten ennél több (már amit észlelünk belőle a műszerekkel) lsd. a vizforralós pédát.

    14.
    Én úgy tapasztaltam, ill. személyes pédát is tudnék mondani, nem egyet, mikor olyami történik, hogy nem tudsz rá racionális magyarázatot adni. Pl. nem tudom veled volt e már olyan vagy sem, hogy megérezted hogy a következő utcasarkon összefutsz egy ismerősöddel, anélkül hogy megbeszéltétek volna. És lám megtörtént. Ez egy szipla példa, vannak ennél pontosabbak, komplexebbek is. Vannak látó emberek és ezeket tudósok is vizsgálják.

    15.
    Engem meg a közös kapcsolódási pontok érdekelnek, nem a különbségek amik széthúznak. Válaszolok: pont Ámon fiáról épp nem volt szó, de a metafizikus "térben" vannak egyezések a vallások között. Illetve én ez a könyvet arra irtam, hogy mi történhet a halál után. Tényleg ajánlom, olvasd el, jó. Ahogy a kersztény ikonográfiában is vannak szentek, angyalok és különböző entitások, akikhez imádkozni lehet, én ebben annyira mégsem hiszek. Szóval a te pédádat nem tudom megfelelteni és nem tudok erre válaszolni.

    16.
    Miért gondolod azt hogy jobb a kritikus gondolkodás mindenhol és mindenkor, nem az, nem mindig az. Te is bizonyos értékeket és érdekeket képviselsz, azzal miért nem vagy kritikus, ahogy én az egyházakkal? Most puffogsz, és mondod újra, azokat, amikre már reagáltam. Sok dolgot nem lehet eldönteni és feketében és fehérben láttani, főleg nem itt. A nyáj nem lesz kisebb, csak feltöredezik, a te áldásos munkádnak is köszönhetően, de tartjuk a kapcsolatot, vannak új plántálások. Lassan viszont el kell utazzak, igy ezt az (izgalmas) eszmecserét lassan be kell fejeznünk. Számomra tanulságos volt sok szempontból, részben megismertem az álláspontod, remélem te is profitáltál belőle. Ne hagyd, hogy mindig az érzelmeid vezessenek az életben és nyitni kell, igazad van. Próbáljuk meg a teljességben látni a dolgokat és legyünk tudatosak. Boldogság!

    Utoljára szerkesztette: noland, 2021.08.01. 13:18:15