• defiant9
    #209
    "szerintem pont jó a 50-50"
    Felőlem lehet, ahogy mondtam nem zavar a személyeskedés, ha van mellette ontopic tartalom. Csakhogy te kompletten skip-eled a kellemetlen témákat. Tehát 0-n vagy.

    "Mondtam, helyesbitettem, hogy a tudatosság itt az első és nem az, hogy "nem reproduktiv" ebben az esetben."
    Igen, tudatosan veszel fel egy bűnös állapotot. Ennek megítélés mindig súlyosabb mintha csak véletlenül követted volna el.
    Logikád: homoszexuális -> nem reprodukálóik/természettelenen -> bűnös -> gyereknem nem mutatható
    Az első elem helyére a papi cölibátus is betehető. A gyerek pont ahhoz éretlen még hogy a mögöttes 'magasztos' motivációt amivel épp szerecsenmosdatást csinálnál megértse. Majd ha elmúlt 18 éves akkor meg lehet mutatni neki a vallást, addig nem szabadna, és még a szülőnek is csak korlátosan, hazugságmentesen, a gyerek nem egy szabadon manipulálható tárgy/tulajdon.

    "Csak nekem ne tolják a képembe, majd ha szabad akartomból kiváncsi leszek ilyemire elmegyek oda"
    OK, akkor ezen logika mentén a mise TV közvetítése is képbe toldásnak minősül, vagyis tiltandó. Igaz?

    "Csak mondom, hogy az a "sok" pénz amivel gazdálkodnak, el is megy, "
    A saját megélhetésükre. Nem gondolom hogy közfeladat lenne a templom(=karám) karbantartása és pap(=juhász) fizetése. Csinálhatnak egyházi iskolát, szedjenek tandíjat, fogadják el a tantervet, tartsák fenn abból, a bibliát viszont 18 éves korig elő ne vegyék, mivel az ideológiai manipuláció, tudományos alap nélkül. Az 1% maradhat, ha bárki szabadon dönthet róla hogy mire adja (nem csak egyházaknak).

    "milyen politaikai ambicióik vannak"
    Burkolt/burkolatlan formában eladják a nyáj szavazatait:
    A hódmezővásárhelyi pap a misén nyilvánosan kiállt az Orbán-kormány mellett, és arra biztatta a híveket, a fideszes jelöltre szavazzanak a polgármester-választáson.
    És ez a történet lényege, kellenek a birkák a rezsimnek, a vallás/egyház pedig tálcán kínálja őket.

    "Ezt itt nem értem mit mondasz. Nem én adtam a paradoxont"
    Valójában de, csak nem ismerted fel. Állátásod az hogy a korlátlan hatalmú isten nem korlátozhatta magát azzal hogy nem nemz fiút, vagyis a Korán a hibás. Csakhogy ezzel ugyanarra a kő felemelős paradoxonra mutogatsz amit ismét csak skip-eltél, noha megkértem hogy válaszolj rá.

    "Fogadjuk el, hogy mindenható, mert érdemben nem tudjuk bizonyitani az ellenkezőjét."
    Lol. Inkább fogadjuk el hogy nem létező/semmit nem tesz, mert érdemben nem bizonyítható a létezése/tevőlegesége. Ez az alap hozzáállás a dolgok kapcsán. Egyébként a te logikád szerint akkor Amon Ra isten is mindeható. Igaz? Mivel érdemben nem bizonyítható az ellenkezője, ahogy a sokezer eddig kitalált istennek sem, a te Jézus Krisztusod egy ezen kitalációk közül.

    "Igen, ez az élet, a szubjektivitás, nekem ez igy bejön"
    Tehát ha te magyarázol bele valamit az okés, ha a szekták az az már probléma. Yep, a kettős mérce, a magad fajta konzervatívitás alap problémája, a saját elképzelésetek próbáljátok torzítani a valóságot, ami meg nem akar így sem illeszkedni az irtani, de minimum ignorálni.

    "Hát van mit elvenni, mert el akarod az emberektől venni ezt a hitet, úgy hogy te sem tudod 100% ig ennek valódiságát, nem tudod cáfolni"
    Én azt akarom hogy senki ne alíthasson olyat hogy valami valós, ha azt nem tudja bizonyítani. mivel ez a ’fogyasztók’ megtévesztése. Én sem árulhatok kenőcsöt azzal hogy csodatévő, ha ezt nem tudom bizonyítani. Az egyház se adja úgy el a portékáját hogy isteni csoda, ha ezt nem tudja bizonyítani.

    "Amúgy meg az miért baj, ha a "nyájat" megnyugvásban tartják, legyen anarchia azt mondod."
    A második fele nyilvánvaló szlambáb érvelési hiba. A leszedálásnak nem az őrjöngés az egyetlen alternatívája. De egyébként az igaz hogy a szabadon gondolkodó társadalomban sokkal több/nagyobb botrány robban ki ha mondjuk a vezetők dézsmálják a közöst, miközben a nyáj szép rendezett sorokban behúzná következő X-et is a tolvajok neve mellé, mondván isten akarata ez, nem kérdőjelez ő meg semmit. A szabad akaratunk, gondolkodásmódunk a legfőbb ellensúly a haltalmasokkal szemben, a vallás ezt veszi el, az egyház pedig tálcán kínálja fel a zsarnokoknak.

    "Maga a molekula is Istenből van,"
    Ez egy nem igazolt bemondás. A lényeg hogy az univerzumot működtető szabályok nagy részét ismerjük, semmiféle ezzel szembemenő csoda nincs igazolva, csak a Biblia, a papok irományai tartalmazzák ezeket, független igazolás nincs mögöttük. Nem működik semmiféle természetfeletti hatalom(=isten), nincs nyoma ennek. Ergo felesleges hinni abban ami semmit nem csinál.
    Az agy fizikai működése jól leírható, kötődik az őt hordozó fizikai struktúrához, a kvantum összefonódás ezen nem segít, valszeg nem érted magát a jelenséget sem azért próbálsz az agy kapcsán mutogatni rá, de egy neuron 'házon belül' hozza meg a döntéseit amik komplex gondolatokká állnak benned össze, nincs kapcsolata egy távoli 'lélekkel' vagy akármilyen entitással.

    "ebben ő jól összefoglalja a különböző hitrendszerek közötti egyezés"
    Engem a szignifikáns strukturális különbségek érdekelnek, de Te nyilván elolvastad, tehát akkor meg tudod adnia választ hogy ezen állítás igaz-e:
    Ámon és Mut fia Honszu vagy más néven Khonsu, a holdisten.

    "Szóval birkázhatsz napestig. Nem sértesz vele, mert a realitásban élek"
    Gazdáid is szeretik ezt a jó birka mentalitást, sajnos szavazati jogod ugyanannyi van mint az önálló kritikus gondolkodásra képes embereknek, és amikor élsz vele akkor birka döntéseket hozol, aminek sajnos még örülsz is. Hát ezért tartunk itt, ezért jó hogy visszaszorul a vallás és egyre kisebb a nyáj. Ezért kell megvédeni a gyermekeket attól hogy betereljék őket is a karámba.