• noland
    #208
    A személyeskedés mértéke is konzenzus, szerintem pont jó a 50-50 %, de ha ez zavar akkor mégsincs az nagy elfogadás, és integritás, amiről szövegelsz. Szerintem egészséges módon van itt jelen a személyes kötődés és az üzenet. Már az elején jeleztem, hogy szubjektiv leszek, ahogy az élet is az, az más kérdés, hogy a "játék" kedvéért belementem a túltolt logikai eszmecserébe.

    "Alapelv hogy a bűn megítélésben a tudatos bűnelkövetés a súlyosabb kategória."
    Mondtam, helyesbitettem, hogy a tudatosság itt az első és nem az, hogy "nem reproduktiv" ebben az esetben. Ez egy feltételes kapcsolat. Ez itt a lemondásról szól. Vedd észre. A másik, amit kifogásolhatsz, az az, hogy a Biblia szerint bűn a homoszexualitás. És én elkövettem azt a hibát, hogy direkte felültem erre. A valóság az, hogy sokminden részletet nem értek a Bibliából, de a többségét és a lényegét igen. Namost nekem nincsen jogom megiténi a homoszexualitást, ezt bevallom. De elképzelhetőnek tartom, hogy ha mélyebbre jutok a hitben, ezt is megértem, más nem értett dologhoz hasonlóan. Számomra ez részletkérdés. Én szeretném meglátni a saját szemben is a gerendát, nemcsak másnak a szemében a szálkát. Nem tudok pálcát törni, mert magam sem vagyok bűntelen. És nem is a homoszexuálisokkal van bajom, ezt talán mondtam.

    "akkor a transzvesztita táncos szórakoztató műsora is mások 'javát' szolgálja."
    Kisarkitva igen, mert mondhatjuk, hogy a hasonszőrűek, megélhetik ezeket az érzéseiket. Csak nekem ne tolják a képembe, majd ha szabad akartomból kiváncsi leszek ilyemire elmegyek oda. Pl. ott van a japán Nó vagy a klasszikus görög szinház, szóval van ennek hagyománya és létjogosultsága.

    "Simán mondhatjuk hogy csak élősködik a társadalmon"
    Csak mondom, hogy az a "sok" pénz amivel gazdálkodnak, el is megy, templomokat, iskolákat tartnak fent, alapitványokat, segélyszervezeteket működtetnek és nyilván tartalékolnak is mint minden épeszű ember. Az a gyanúm, hogy te irigykedsz amiért nekik van miből karitativkodni. Az más kérdés, hogy a vallásgyakorlás mellett milyen politaikai ambicióik vannak, de ez a realitás. Meg kell nézni a jelenlegi pápát, egyáltalán nem értek vele egyet ami a politikai manővereit illeti. Nyilván ez egy sokrétű dolog, egy kis ország a nagyhatalmak között, ő is törekszik a konszenzusra és a békére.

    "Az hogy egy saját istenedre is álló paradoxonnal próbálod igazolni hogy a te vallásod.."
    Ezt itt nem értem mit mondasz. Nem én adtam a paradoxont. Én azt mondom nincs értelme ennek. Az más kérdés, hogy a keresztény-zsidó kultúrában Istent mindenhatónak fogalmazzák, a Mohamedánoknál meg másképp. Fogadjuk el, hogy mindenható, mert érdemben nem tudjuk bizonyitani az ellenkezőjét. Valamint ennek hagyománya is van már. A kultúránk szerves része. Ebből tápláloztunk/táplálkozunk.

    "Épp ahogy te is belemagyarázol kb. bármit, mondván hogy azt ott lehet úgy is érteni hogy."
    Igen, ez az élet, a szubjektivitás, nekem ez igy bejön. Ha olvasod majd a Bibliát, látni fogod, hogy mégsem annyira szubjektiv mint hiszed most. Sok kérdőjel van, de a nagyrésze és a lényege az tömör és értelmezéseinek száma is többnyire korlátozott.

    "Nincs mit elvenni, a mennyország egy nem létező dolog, csak hazudják hogy a nyájat megnyugvásban, kontroll alatt tarthassák vele."
    Hát van mit elvenni, mert el akarod az emberektől venni ezt a hitet, úgy hogy te sem tudod 100% ig ennek valódiságát, nem tudod cáfolni. Ez álságos.
    Amúgy meg az miért baj, ha a "nyájat" megnyugvásban tartják, legyen anarchia azt mondod. Miért baj, ha kontrollálják, valakik mindig konrollt akarnak. A "nyájnak" szüksége van kontrollra, kölönben szétforgácsolódik, eltűnik. Én rend párti vagyok. Az meg nagyon átlátszó, hogy csak azért kérdőjelezed meg a rendet, hogy a mostani bukása után egy újabb rend jöjjön létre, ami semmivel sem jobb. Mi értelme ennek? Hogy akkor te mondd meg, csak ennyi. De nem vagy jobb a papoknál.

    "A molekula anyaga egy mérhető dolog. Mutass egyetlen igazolt esetet is amikor Isten arrébb pöckölt akár 1 darabot is."
    Maga a molekula is Istenből van, tehát akárhogy próbálod lebontani a dolgot (ismét) Isten még mindig ott van. A kvantumfizikát még nem értjük, kvantum összefonódás, stb. tehát következésképpen a halál utáni folyamatokat se itélheted meg.

    Ajánlom figyelmedbe Weöres Sándor: A teljesség felé c. könyvét, ebben ő jól összefoglalja a különböző hitrendszerek közötti egyezést, metafizikát. Költőien, olvasmányosan, modern köntösben. Nem vastag, olvasd el.

    Én elfogadom a helyzetem az univerzumban és a világban, tisztában vagyok azzal, hogy egy "részecske" vagyok csupán. Szóval birkázhatsz napestig. Nem sértesz vele, mert a realitásban élek. Amit te nem mondhatsz el, és ez káros a gyerekekre is.

    Utoljára szerkesztette: noland, 2021.07.31. 13:27:11